Uitzending
Editie NL - Aflevering 202

Aflevering 202

Editie NL

9-10-2019

| 182 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Prijs voor mislukking. -Plankgas 45 km/u. -Speelgoedgids zonder prijzen. -De eenzame schoen. -Het weer: buiig en winderig.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

De eenzame schoen
Wellicht heb jij vandaag wel een linkersneaker maat 43 langs de weg zien liggen. Hij zou afkomstig kunnen zijn van de voet van Koen die zijn Nike-schoen verloor toen hij boven Texel uit een vliegtuigje sprong. Maar als je even oplet, zie je dat er wel vaker één schoen langs een snelweg of op een stoep ligt. Hoe is dat toch mogelijk?

Speelgoedgids zonder prijzen
Als kinderen geen idee hebben wat speelgoed precies kost, zouden ze dan andere keuzes maken? Met die insteek heeft Bol.com voor de feestdagen een nieuwe speelgoedgids uitgebracht, met heel veel speelgoed maar zonder de prijs erbij te vermelden. Het idee erachter is dat kinderen op die manier veel objectiever kunnen beslissen welk speelgoed ze nou echt willen hebben. Is het een slimme verkooptruc of werkt dat ook echt zo?

Plankgas 45 km/u
Gewone auto's met een snelheidsbegrenzer zijn razend populair onder jongeren. Maar dat heeft ook een keerzijde: de politie deelt steeds vaker bekeuringen uit aan bestuurders van dit soort auto's. Ze mogen maar 45 km/u en je hebt dus geen rijbewijs nodig. Maar: De jongeren houden zich vaak niet aan de regels en halen die begrenzer van de wagen. Jongeren lijken zich dus niet bepaald bewust van het gevaar dat ze hiermee lopen.

Prijs voor mislukking
Wat was het beste tv-programma van het afgelopen jaar? Wie was de beste presentatrice, het beste talent? Vanavond is de jaarlijkse uitreiking van de Televizier-ringen, de publieksprijzen voor televisieprogramma's. Maar dit jaar worden ook e tv-mislukkingen gevierd: voor het eerst wordt dit jaar ook de TV-Knol uitgereikt aan het slechtste tv-programma. Zit er nog ergens iets positiefs aan d deze prijs?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 202 werd uitgezonden op woensdag 9 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie