Uitzending
Editie NL - Aflevering 204

Aflevering 204

Editie NL

11-10-2019

| 86 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Eerste hulp bij 'slecht gaan'. -Aanslag met doe-het-zelf-geweer. -'Coming out' is uit. -Pas goed op je selfie. -Het weer: zacht en wisselvallig.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Pas goed op je selfie
In Japan heeft een stalker de locatie van zijn idool weten te achterhalen door de foto die zij op sociale media plaatste zo aandachtig te analyseren, en via de reflectie in haar ogen haar locatie wist te achterhalen. Zo zie je maar hoe een simpele selfie meer informatie prijsgeeft dan je misschien denkt.

'Coming out' is uit
Het is vandaag Coming Out Day dus zijn er allerlei initiatieven die het 'uit de kast komen' moet stimuleren, omdat het nog steeds lastig kan zijn om te vertellen dat je op hetzelfde geslacht valt. Maar is een steeds grotere groep LHBTI'ers die helemaal niet expliciet uit de kast wil komen. Ze zijn klaar met de 'hokjes'.

Aanslag met doe-het-zelf-geweer
Moeten wij ons hier ook zorgen gaan maken over zelfbouwwapens? Die vraag dringt zich op nu bekend is geworden dat de verdachte van de aanslag woensdag in het Duitse Halle zijn wapens zelf had gemaakt. De man had meer slachtoffers willen maken, maar dat lukte niet omdat de wapens een aantal keer haperde. Maar toch: twee slachtoffers met een doe-het-zelf-wapen. Blijkbaar is dat niet zo moeilijk.

Eerste hulp bij 'slecht gaan'
Hallucineren, overgeven, knarsetanden of 'out' gaan, er kan van alles misgaan bij drugsgebruik. Omstanders weten dan vaak niet wat ze moeten doen. Om daar verandering in te brengen lanceren het Rode Kruis en het Expertisecentrum Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen vandaag een speciale cursus. Daarbij leer je symptomen te herkennen als iemand zich niet lekker voelt door een bepaalde drug, en belangrijker nog: wat kun jij doen om iemand te helpen?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 204 werd uitgezonden op vrijdag 11 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie