Uitzending
Editie NL - Aflevering 210

Aflevering 210

Editie NL

21-10-2019

| 81 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Doe-het-zelf-voorzienend. -Horrorplaatjes op alcohol? -Lees geen woord, wel akkoord. -We noemen hem: D-Jay.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

We noemen hem: D-Jay
Als je de trotse ouders wordt van een kind kun je niet wachten om het een mooie naam te geven. Een Frans echtpaar kwam met ene wel hele bijzondere naam voor hun zoon: Fańch. De Franse overheid keurde de naam eerst af omdat het golfje geen officieel erkend leesteken is. Na twee jaar kregen ze het toch voor elkaar. Hier in Nederland mag een naam ook niet ongepast zijn. Maar wat is dat en wie bepaalt dat?

Lees geen woord, wel akkoord
Op 'OK' klikken en daarmee akkoord gaan met de privacy-voorwaarden. Dat doen we haast ongemerkt. Toch accorderen we daarmee onbewust heel veel: 835 voorwaarden om precies te zijn. Julia Janssen maakte er het boek One Click van. Honderden pagina's met haast onleesbare voorwaarden. Janssen doet dat zelf, maar nodigt iedereen uit om ook een stukje mee te doen. Moeten we niet gewoon van die voorwaarden af?

Horrorplaatjes op alcohol?
Zwarte longen, bloederige gezwellen en verrotte tanden: de angstaanjagende foto's op sigarettenpakjes doen wel degelijk iets met ons. Dat ontdekte een onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen. Zouden die akelige plaatjes ook op andere schadelijke producten, zoals vet eten en alcohol, geplakt moeten worden? Of werkt het niet overal?

Doe-het-zelf-voorzienend
Hoe krijg je het voor elkaar om negen jaar lang zelfvoorzienend te leven? Het gezin dat vorige week in Ruinerwold in een boerderij werd gevonden, deed het. Het gezin is een uitzondering, maar zeker niet alleen. Meer mensen in ons land leven zo veel mogelijk zelfvoorzienend.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 210 werd uitgezonden op maandag 21 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie