Uitzending
Editie NL - Aflevering 205

Aflevering 205

Editie NL

14-10-2019

| 150 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Vroeggeboorte: een leven lang last. -Legioen baalt van EK. -Zuidas: mag ?t licht uit? -Gamers in zwart gat. -Het weer: regenachtig.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Gamers in zwart gat
Het is grote chaos in gameland. Sinds gisteravond ligt het populaire spel Fortnite eruit. De makers van de game hebben de stekker er tijdelijk uit getrokken. Een zwart gat met achtergrondgeluiden. Dat is het enige wat gamers op dit moment zien en horen als ze de livestream van Fortnite aanzetten. Nog steeds kan er - op een minigame na - niet meer gespeeld worden. Dat leidt in veel huishoudens tot stress en chaos.

Zuid-As: mag 't licht uit?
Op veel kantoren op de Zuidas is 's nachts altijd het licht aan. Maar dat wil niet perse zeggen dat overal nog gewerkt wordt. Kan dat licht niet uit? Een groep studenten van de VU gaat er onderzoek naar doen. Want het is niet goed voor de gezondheid van buurtbewoners, en ook niet voor planten en dieren in de omgeving.

Legioen baalt van EK
We zijn er vrijwel zeker bij volgend jaar, het Europees Kampioenschap voetbal. Gisteren won het Nederlands Elftal met 1-2 van Wit-Rusland. Dat betekent dat we nog slecht 1 punt nodig hebben om erbij te zijn. Maar of de fans er ook bij zullen zijn, dat valt nog te bezien. Dat heeft alles te maken met een andere opzet van het toernooi. Het EK van 2020 wordt niet zoals gebruikelijk in één land gehouden maar, vanwege het 60-jarige jubileum van het EK, in 12 landen.

Vroeggeboorte: een leven lang last
Kinderen die te vroeg worden geboren kunnen daar tot in hun puberteit moeilijkheden van ondervinden in hun ontwikkeling. Zij hebben bijvoorbeeld een verhoogde kans op leerproblemen en sociale problemen. Blijkt uit een onderzoek van de VU in Amsterdam. Te vroeg geboren kinderen worden nu vaak maar tot hun achtste door een kinderarts en een ontwikkelingspsycholoog gevolgd, maar dat zou dus langer moeten zijn.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 205 werd uitgezonden op maandag 14 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie