Uitzending
Editie NL - Aflevering 201

Aflevering 201

Editie NL

8-10-2019

| 97 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Bio is nu overal logisch. -Ketamine gaat wel erg hard. -Stiekem streamen met VPN. -Boer zoekt knecht.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Boer zoekt knecht
Kippen vangen, koeien melken, varkens voeren: boeren in diverse sectoren komen handen tekort en zoeken naarstig naar personeel. Het aantal openstaande vacatures in de agrarische sector is het hoogst sinds tien jaar. Er zijn 3000 vacatures. Dat meldt het CBS vandaag. Hoe ziet een leven als boerenknecht eruit?

Stiekem streamen met VPN
Het aantal VPN-gebruikers groeit. Toch weet tegelijkertijd nog niet iedereen wat het inhoudt. De afkorting staat voor Virtueel Privé Netwerk en mensen gebruiken het om online onvindbaar en onherkenbaar te zijn. Op deze manier kun je bijvoorbeeld series kijken die in jouw land eigenlijk niet beschikbaar zijn.

Ketamine gaat wel erg hard
Grote zorgen over het toenemend gebruik van ketamine. In zes jaar tijd is het aantal incidenten met de partydrug vervijfvoudigd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Trimbos-instituut. De gebruikers die zich met klachten melden bij de eerste hulp op bijvoorbeeld festivals hebben vooral last van angststoornissen, verwarring en spierverstijving.

Bio is nu overal logisch
Nu je biologische producten ook in de normale supermarkt kunt kopen, hoef je niet meer naar een bio-supermarkt toe. Dat doen ook steeds minder mensen. Hun omzet daalt daarom. Zijn bio-winkels overbodig geworden?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 201 werd uitgezonden op dinsdag 8 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie