Uitzending
Editie NL - Aflevering 200

Aflevering 200

Editie NL

7-10-2019

| 80 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Gezocht: man, 1.87 m. -KLM-huisje #100. -Dynamo in de spotlight. -Peakyfijn eruitzien.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Peakyfijn eruitzien
Het vijfde seizoen van Peaky Blinders staat sinds vrijdag op Netflix. De serie, over een groep gangsters uit Birmingham, blijkt een grote inspiratiebron op modevlak te zijn. De kledingstijl van de mannelijke hoofdpersonages is erg populair.

Dynamo in de spotlight
Dat fietsverlichting van levensbelang kan zijn, dat weten we wel. Toch was er vorig jaar een enorme stijging in het aantal boetes voor fietsen zonder licht. In 2017 werden bijna 29.000 mensen op de bon geslingerd voor het fietsen zonder licht. Vorig jaar waren dat meer dan 43.000 mensen, blijkt uit cijfers van het CJIB. Niet voor niets dus dat de ANWB vandaag een campagne start. We zien steeds meer de plastic wegwerplampjes, maar hoe is het eigenlijk met de good-old dynamo?

KLM-huisje #100
Verzamelaars hebben er lang naar uit gekeken: het honderdste KLM-huisje. Vanmiddag werd het ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vliegmaatschappij gepresenteerd. De miniatuurtjes van de typisch Hollandse huisjes en gebouwen worden sinds 1952 cadeau gegeven aan mensen die businessclass vliegen. Sommige zijn inmiddels veel geld waard. Er is dan ook een hele verzamelcultuur omheen ontstaan.

Gezocht: man, 1.87 m.
Een opvallende keuze van de politie om de eerste dagen geen foto te verspreiden van de ontsnapte tbs'er Ronald van Z., maar alleen een signalement. De zedendelinquent ontsnapte afgelopen vrijdag tijdens zijn verlof bij de Pompe kliniek in Nijmegen. Of de man gevaarlijk is, blijft een beetje vaag. De politie waarschuwt wel om hem niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen. Toch is het zeer onwaarschijnlijk dat mensen de man aan de hand van het signalement zullen herkennen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 200 werd uitgezonden op maandag 7 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie