Uitzending
Editie NL - Aflevering 199

Aflevering 199

Editie NL

4-10-2019

| 103 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Z gevaarlijk is listeria-bacterie. -Holland wordt The Netherlands. -Schijtziek van hondenpoep. -Rust in de circustent.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Rust in de circustent
Op vrijdag 1 november organiseert Magic Circus een prikkelarm circus. Het circus vindt plaats in Utrecht en is speciaal aangepast voor mensen die moeite hebben met het verwerken van veel prikkels. Naast het prikkelarme circus zijn er de afgelopen jaren steeds meer prikkelarme activiteiten georganiseerd.

Schijtziek van hondenpoep
We hebben er een schijthekel aan: hondenpoep. Na hardrijden ergeren we ons het meest aan de ontlasting van viervoeters op de stoep. En dat is niet alleen slecht voor de reputatie van het baasje, maar vooral voor het imago van de hond. Daarom is de Koninklijke Hondenbescherming vandaag een campagne gestart: 'Goed baasje. Goed karma'.

Holland wordt The Netherlands
"Are you from Holland?" 'No, from the Netherlands.' Dat willen de Ministeries van Buitenlandse en Economische zaken. Weten toeristen Nederland op de kaart aan te wijzen? En Holland?

Z gevaarlijk is listeria-bacterie
Een bacterie waar veel van ons nog nooit van hadden gehoord, de listeriabacterie, blijkt de afgelopen twee jaar drie levens te hebben geist. Ook heeft een vrouw een miskraam gehad. Dat meldt het RIVM vandaag. Allerlei eten wordt uit de supermarkt gehaald en een onderzoek wordt gestart. Maar wat is de listeria-bacterie precies?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 199 werd uitgezonden op vrijdag 4 oktober door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie