Uitzending
Editie NL - Aflevering 19

Aflevering 19

Editie NL

27-1-2020

| 102 x bekeken | 0 reacties
4
Met in deze uitzending: -'Is AliExpress nog veilig?' -Wereldberoemd in Amerika. -Laatste uitvaart voor postboot. -De vacature-video. -Het weer: onstuimig en kou.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

De vacaturevideo
Het filmpje waarmee basisschool De Wereldboom in Amsterdam hoopt om nieuwe leraren te vinden, krijgt online veel aandacht. Kinderen van de school vragen in een video wie hun nieuwe juf of meester wil worden. Scholen en ouders halen alles uit de kast om het lerarentekort op te lossen. Gaat dit helpen?

Laatste uitvaart voor postboot
Na 125 jaar komt er een einde aan de postbodeboot in de Biesbosch. Het was de laatste boot in Nederland die brieven bezorgt, dus het betekent ook het einde van de 'bootpostbode'. En dat is lang niet het enige uitstervende beroep in Nederland.

Wereldberoemd in Amerika
In de hele wereld is geschokt gereageerd op het overlijden van de Amerikaanse basketballegende Kobe Bryant. De 41-jarige Bryant kwam gisteren om bij een helikoptercrash in Calabasas, in de staat CaliforniŽ. Toch hadden veel mensen in Nederland nog nooit van hem gehoord voor het fatale ongeluk. En zo kan je dus wereldberoemd zijn en onbekend tegelijk.

'Is Ali Express nog veilig?'
De zorgen om het coronavirus worden groter nu blijkt dat het al tijdens de incubatietijd besmettelijk is. Dus ook mensen die nog niet ziek zijn, kunnen het al overdragen. Dat maakt het virus nog gevaarlijker. Wij vroegen jullie alle prangende vragen over het virus op te sturen en presenteren hierbij de antwoorden.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 19 werd uitgezonden op maandag 27 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie