Uitzending
Editie NL - Aflevering 20

Aflevering 20

Editie NL

28-1-2020

| 115 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Angst voor Chinese toerist? -Pleurt op met je Songfestival. -Nieuw: de Vondelpark-wesp. -Enorme paal op de oprit. -Het weer: geleidelijk zachter.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Enorme paal op de oprit
Als je een nieuwe oprit maakt heb je één taak, toch? Dan zorg je dat er niet midden op die oprit een ander voorwerp staat, zoals een lantaarnpaal. Maar in Moergestel bleek dat toch iets moeilijker dan gedacht...

Nieuw: de Vondelpark-wesp
Nederland is een wespensoort rijker. In het Vondelpark in Amsterdam is een nieuwe sluipwesp aangetroffen. Zijn naam: Aphaereta vondelparkensis.

Pleurt op met je songfestival
Het songfestivalseizoen is officieel van start gegaan. Vandaag hebben alle landen gehoord op welk moment ze moeten zingen en wie hun tegenstanders zijn. En vanaf nu dendert de trein lekker door totdat de wedstrijd in mei dan eindelijk is. Maar van sommige Rotterdammers mag het wel een tikkeltje minder.

Angst voor Chinese toerist?
Het coronavirus komt wel heel dichtbij nu een man in Duitsland besmet is geraakt. Hij zou zijn aangestoken door een Chinese vrouw die, net als hij, deelnam aan een opleiding van zijn bedrijf in Beieren. Wereldwijd zijn inmiddels 4.515 mensen besmet en 106 personen overleden en daarmee groeit de angst voor het virus, ook hier in Nederland.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 20 werd uitgezonden op dinsdag 28 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie