Uitzending
Editie NL - Aflevering 24

Aflevering 24

Editie NL

3-2-2020

| 125 x bekeken | 2 reacties
5
Met in deze uitzending: -Corona komt dichterbij. -'Mijn kind is geen lachgasdode'. -Tot de baas ons scheidt. -Bonnetje in de ban.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Bonnetje in de ban
Wilt u een bonnetje? Het is de standaardvraag bij iedere aankoop die je doet. Wij hebben hier de keus, maar sinds begin dit jaar hebben ze dat in Duitsland niet meer. Daar krijg je verplicht bij iedere transactie een kassabonnetje. De maatregel is ingevoerd om belastingontduiking tegen te gaan, maar het zorgt voor veel irritatie. Volgens tegenstanders worden er ieder jaar 2,2 miljoen kilometer bonnetjes uitgeprint. Waarom zijn er überhaupt nog bonnetjes als het ook digitaal kan?

Tot de baas ons scheidt
Samen opstaan, samen naar het werk en dan weer samen naar huis. Voor partners die met elkaar werken zal het leven er ongeveer zo uitzien. Er zijn in ons land volgens het CBS bijna honderdvijftigduizend stellen op de werkvloer. Wat doet dat met je relatie?

'Mijn kind is geen lachgasdode'
De ouders van de overleden Manon Soontiens zijn boos. Ze vinden het onterecht dat hun dochter wordt herinnerd als Nederlands eerste 'lachgas-dode'. Afgelopen oudejaarsnacht kwam de 23-jarige vrouw om het leven nadat ze de macht over het stuur verloor en met de auto tegen een boom botste. Manon had die avond inderdaad lachgas gebruikt. Maar volgens haar ouders is dit niet de oorzaak van het ongeluk, terwijl het in de media en op social media wel werd gesuggereerd. Dat hun dochter dit label kreeg is voor de familie erg pijnlijk. Het doet geen recht aan wie ze was.

Corona komt dichterbij
Hoe zit het met de zogenaamde 'coronapaniek' in Nederland? Voelen we ons nog veilig of denken we dat het ook in Nederland mis kan gaan? EditieNL liet door onderzoeksbureau DVJ Insights onderzoeken hoe Nederlanders denken over het virus.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 24 werd uitgezonden op maandag 3 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie