Uitzending
Editie NL - Aflevering 15

Aflevering 15

Editie NL

21-1-2020

| 72 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Pas op voor Corona-virus. -Te ziek voor zitting. -Pies eens op mijn plantje. -Beeldscherm op je netvlies.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Beeldscherm op je netvlies
Van alles kunnen zien wat er eigenlijk niet is. Dat kan met de augmented reality-techniek. Maar hoe ver zijn we daar nou eigenlijk mee? De Google Glass flopte, maar onderzoekers laten zich niet uit het veld slaan en gaan een stap verder: een beeldscherm direct op je netvlies. Je hoeft alleen maar een speciale contactlens in te doen.

Pies eens op mijn plantje
Een bijzondere vondst van de Wageningen Universiteit. Onderzoeker Wieger Wamelink ontdekte een manier hoe gewassen in de toekomst mogelijk kunnen groeien op Mars en op de maan. Namelijk met behulp van de urine van mensen.

Te ziek voor zitting
De Ruinerwold-zaak ging vandaag van start, maar zonder aanwezigheid van de hoofdverdachte. Vader Gerrit-Jan van D. ligt vanwege een hersenbloeding in het gevangenisziekenhuis. Hij is niet eens verhoord en zal volgens zijn advocaat nooit meer kunnen praten. Het is de vraag wat hij Łberhaupt nog begrijpt.

Pas op voor Corona-virus
De zorgen over het Coronavirus nemen toe nu de Chinese autoriteiten hebben laten weten dat het waarschijnlijk van mens tot mens overdraagbaar is. Vandaag werd bekend dat het dodental als gevolg van het virus is opgelopen naar zes. Het aantal geregistreerde patiŽnten staat inmiddels op 291. (checken!) En gevreesd wordt voor meer slachtoffers.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 15 werd uitgezonden op dinsdag 21 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie