Uitzending
Editie NL - Aflevering 14

Aflevering 14

Editie NL

20-1-2020

| 82 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Boef breekt in in bajes. -Kinderen staren zich blind. -Stop snacken na stappen. -Meer vrouw op verkeersbord.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Meer vrouw op verkeersbord
In het Zwitserse Genève wordt de helft van de verkeersborden bij zebrapaden vervangen door een variant met een vrouwelijk poppetje erop. Ook komen er verkeersborden bij met stelletjes, zwangere vrouwen en ouderen. Moeten wij in Nederland ook onze verkeersborden aanpassen?

Stop snacken na stappen
Even een kapsalon of een broodje kebab halen na het stappen. Als het aan de Partij voor de Dieren in Rotterdam ligt, zit het er niet meer in. Nachtelijk snacken zou overgewicht namelijk in de hand zou werken. Maar is dat wel echt zo?

Kinderen staren zich blind
Oogartsen slaan alarm. Want: kinderen worden massaal bijziend. Omdat ze te veel naar schermen staren. Hun ogen vergroeien daardoor, en ze kunnen minder goed veraf zien. Het Oogfonds begint daarom volgende maand een campagne.

Ontsnappen uit bajes: kansloos?
Wat dachten de mannen die gisteren een busje in de fik staken bij de gevangenis van Zutphen? Vier mannen zijn aangehouden na een klopjacht. En de bewuste gevangene zitten nog binnen. De politie noemde het een georganiseerde uitbraakpoging. Maar deskundigen hebben het inmiddels over een amateuristisch en nutteloos idee. Heeft het überhaupt zin, inbreken in een Nederlandse gevangenis om iemand te bevrijden?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 14 werd uitgezonden op maandag 20 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie