Uitzending
Editie NL - Aflevering 23

Aflevering 23

Editie NL

31-1-2020

| 95 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Beter leven is niet beter slachten. -Dood door tampon. -Dutch drugs sell. -Ober overbodig?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Dutch drugs sell
Nederland is een drugsland. Het wordt vaker gezegd, maar er is nu bewijs: een onderzoek van TNO. Onderzoekers bekeken meer dan 100.000 aanbiedingen op het darkweb. En wat blijkt: Een derde van de xtc-pillen die verkocht worden, zijn gerelateerd aan ons land. Wat doet dat met onze reputatie?

Ober overbodig?
Een lange rij bij de bar, of er maar niet in slagen de aandacht van de barman te krijgen, dat is nu verleden tijd bij poppodium De Pul in Uden. Daar kun je vanaf deze week een biertje bestellen en betalen met je mobiel. Bestellen via telefoon, tablet of bestelzuil zien we steeds vaker in de horeca. Is dit het einde van de ober of barman?

Dood door tampon
In BelgiŽ is vorige week een 17-jarige vrouw overleden aan de gevolgen van het 'toxische shock syndroom' (TSS), ook wel bekend als het 'tamponsyndroom' of de 'tamponziekte'. Ryanne Tigchelaar (29) ontsnapte een aantal jaar geleden zelf op het nippertje aan de dood, als gevolg van deze agressieve aandoening.

Beter leven is niet beter slachten
Undercoverbeelden laten zien dat varkens in slachthuis Westfort hard geslagen worden. Toch heeft het vlees van de dieren die daar geslacht worden vaak een Beter Leven Keurmerk. Moet er een apart keurmerk voor slachten komen?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 23 werd uitgezonden op vrijdag 31 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie