Uitzending
Editie NL - Aflevering 22

Aflevering 22

Editie NL

30-1-2020

| 114 x bekeken | 0 reacties
5
Nieuwsprogramma waarin met een eigen kijk op de actualiteit de achtergronden uit het dagelijkse nieuws op verrassende wijze worden belicht.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

02-02-2002 20-02-2020 22-02-2020
2-2-2020, 20-2-2020 of 22-2-2020, dat klinkt natuurlijk als perfecte data voor? Een huwelijk. Verloofde stellen staan letterlijk in de rij voor deze bijzondere dagen, vooral in de grote steden zijn trouwambtenaren die dagen volgeboekt. Maar wat heb je er eigenlijk aan?

Pikorde politieke persfoto
Waar ga je staan als er een groepsfoto gemaakt wordt? Waarschijnlijk doe je maar wat, maar bij politici luistert dat best nauw. Bij een internationale bijeenkomst vorige week in Berlijn wilde de Italiaanse premier Conte op de voorste rij staan. Hoe belangrijk is zo'n plekje op de politieke groepsfoto nou eigenlijk?

In quarantaine op eiland
Zouden onze waddeneilanden geschikt zijn als quarantaine-eilanden voor uit China geŽvacueerde Nederlanders? In AustraliŽ doen ze het. Australische burgers die geŽvacueerd worden uit de Chinese stad Wuhan, waar het coronavirus is uitgebroken, worden eerst in quarantaine geplaatst op Christmas Island in de Indische Oceaan.

Longscan voor kettingroker
Het aantal patiŽnten dat overlijdt aan longkanker kan drastisch worden teruggedrongen, door een simpel onderzoek. Tumoren kunnen veel eerder worden opgespoord als zware rokers en ex-rokers jaarlijks een CT-scan laten maken.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 22 werd uitgezonden op donderdag 30 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie