Uitzending
Editie NL - Aflevering 17

Aflevering 17

Editie NL

23-1-2020

| 116 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Oeps, verkeerde patiŽnt in de OK. -Serieverslaving serieus probleem? -Non-stop een taal leren. -Lam Gods, wat zie je eruit!

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Lam Gods, wat zie je eruit!
Het idee was dat-ie hersteld zou worden in volle glorie, maar bij de onthulling van het wereldberoemde schilderij 'Lam Gods' waren de reacties op zijn zachts gezegd kritisch. Het lam vormt het middelpunt in het vijftiende-eeuwse schilderwerk van de gebroeders Van Eyck, dat op het altaar staat van de Sint-Baafskathedraal van Gent. De restauratie lijkt misschien op een mislukking, maar de metamorfose was wel degelijk de bedoeling.

Non-stop een taal leren
Nederlands, Engels, Duits, Frans, Latijn, Grieks, Kroatisch, Italiaans, Spaans, Portugees, Indonesisch en inmiddels ook een beetje Arabisch. Carole spreekt het allemaal. Hoe ze dat geleerd heeft? "Dompel je onder in de taal."

Serieverslaving serieus probleem?
In Engeland zijn voor het eerst mensen behandeld voor een bingewatchverslaving. De patiŽnten merkten dat streamingdiensten hun leven hadden overgenomen. Ook in ons land zijn er mensen die elke dag series moeten kijken. Linda is er een van.

Oeps, verkeerde patiŽnt in de OK
Het zal je maar gebeuren, je ligt op de operatietafel en je wordt klaargemaakt voor de verkeerde ingreep. Het overkwam Henk Hesen. Hij werd aangezien voor een andere patiŽnt. "U bent toch meneer Poort?"

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 17 werd uitgezonden op donderdag 23 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie