Uitzending
Editie NL - Aflevering 16

Aflevering 16

Editie NL

22-1-2020

| 123 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Graf ideale verstopplek? -Te veel B12 is dodelijk. -Vader wil ook luierplek. -Broodje wereld op de kaart. -Het weer: mistperikelen.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Broodje wereld op de kaart
Twee sneetjes Casinowit met een aardbol ertussen. Zo ziet een broodje wereld eruit. Een Spanjaard en een Nieuw-Zeelander maakte het grootste broodje ooit door tegelijk precies aan de andere kant van de wereld een broodje op de grond te leggen. Kunnen wij dat ook maken? Wat ligt er voor ons precies aan de andere kant van de wereld?

Vader wil ook luierplek
In New York is het verplicht om niet alleen op het damestoilet maar ook op het herentoilet verschoontafels te installeren. Zodat ook vaders hun kinderen kunnen voorzien van een schone luier. Moeten we dat in Nederland ook willen?

Te veel B12 is dodelijk
Vitamine B12: veel mensen slikken het elke dag als supplement. Maar uit nieuw onderzoek blijkt nu dat teveel B12 ernstige gezondheidsrisico's kan geven. Volgens wetenschappers van het UMC Groningen kan het in sommige gevallen zelfs leiden tot een vroegtijdige dood.

Graf ideale verstopplek?
Een lichaam verbergen in het graf van iemand anders. Mogelijk is het gebeurd met het lichaam van Tanja Groen. De politie heeft vandaag de hele dag op een begraafplaats in Maastricht gezocht naar haar lichaam. De 18-jarige Tanja Groen gaat in 1993 naar een ontgroeningsfeest van een studentenvereniging aan de Herbenusstraat in Maastricht. Daar vertrekt zij rond middernacht op haar fiets naar haar kamer in Gronsveld. Maar daar komt ze nooit aan. Tanja Groen zou misschien begraven zijn in een graf, dat de dag vr haar verdwijning voor iemand anders gedolven zou zijn. Een mogelijk ideale verstop-plek voor de dader.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 16 werd uitgezonden op woensdag 22 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie