Uitzending
Editie NL - Aflevering 21

Aflevering 21

Editie NL

29-1-2020

| 141 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Dit beschermt tegen coronavirus. -Heeft Corona last van virus? -Hele natie schelt met nazi. -Vol overschatting de piste af. -Het weer: even droog.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Vol overschatting de piste af
Bijna een miljoen Nederlanders gaan elk jaar op wintersport, en die komen niet allemaal heel terug. Duizenden wintersporters raken gewond op de piste. Vooral zelfoverschatting lijkt tot ongelukken te leiden.

Hele natie scheldt met nazi
75 Jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn we de scheldwoorden die uit die tijd komen duidelijk nog niet vergeten. De fractievoorzitter van de SP in Midden-Groningen, Maarten Kluit, vertrekt per direct uit de gemeenteraad, omdat hij Forum voor Democratieleider Baudet zaterdagavond uitmaakte voor nazi. Voor nabestaanden van slachtoffers kan het schelden met termen die refereren aan het nazitijdperk nog altijd zeer kwetsend zijn.

Heeft Corona last van virus?
Het zal je maar gebeuren: jouw merk heeft plotseling dezelfde naam als een virus dat inmiddels al heeft geleid tot ruim 130 doden en meer dan 6000 besmettingen. Het overkomt AB InBev, de bierbrouwer van Corona. Pech voor het biermerk of kunnen ze er een slaatje uit slaan?

Dit beschermt tegen coronavirus
De mondkapjes, desinfecterende gel en zelfs spatbrillen zijn inmiddels niet meer aan te slepen. De paniek over het in China uitgebroken coronavirus, lijkt ook in Nederland te zijn toegeslagen. Volgens het RIVM is het enige wat je tegen het virus kunt doen; heel goed je handen wassen. Maar dat houdt ons, nuchtere Nederlanders, dus niet tegen om massaal beschermende middelen in te slaan.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 21 werd uitgezonden op woensdag 29 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie