Uitzending
Editie NL - Aflevering 12

Aflevering 12

Editie NL

16-1-2020

| 103 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Hoe overleef je een Thaise cel? -Uithuilen bij robot. -Scherf zet Cuijk op de kaart. -Inspreken het nieuwe ondertitelen.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Inspreken is het nieuwe ondertitelen
Streamings-diensten laten steeds vaker hun films en series in een andere taal nasynchroniseren. De sitcom Fuller House en de documentaire The Great Hack zijn al in het Nederlands ingesproken. Iets wat we van de Duitse TV wel gewend zijn. Maar nu lijkt het in Nederland dus ook een nieuwe trend te worden.

Scherf zet Cuijk op de kaart
Een superzeldzame glasscherf moet het Brabantse dorp Cuijk internationaal op de kaart zetten. Hij komt uit de eerste eeuw na christus. Amateurarcheologen vonden de scherf bij opgravingen in het centrum van het dorp. De scherf moet in een hypermodern museum komen dat Cuijk als Romeinse plaats op de kaart zet. De gemeente hoopt dat daar veel binnenlandse en buitenlandse toeristen op af komen.

Uithuilen bij robot
Je relatie is uit en je gaat eens even goed uithuilen bij een vriendin. Op de korte termijn lucht dat lekker op - maar op de lange termijn helpt het niet. Wil je er langer profijt van hebben? Lucht je hart dan eens bij een virtueel persoon, een zogenaamde avatar.

Hoe overleef je een Thaise cel?
Vandaag keert de in Thailand veroordeelde oud-coffeeshophouder Johan van Laarhoven terug naar Nederland. Hij heeft daar 5,5 jaar in de cel gezeten. Hoe overleef je dat? Pedro Ruijzing kan het weten, hij zat zelf negen jaar in een Thaise cel.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 12 werd uitgezonden op donderdag 16 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie