Uitzending
Editie NL - Aflevering 142

Aflevering 142

Editie NL

17-7-2019

| 120 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Twee glaasjes kan toch wel? -Offline op vakantie = paniek! -Vivalwie?! -Blije bij door biobushok. -Het weer: hittegolf?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Blije bij door biobushok
Buitenlandse media raken er niet over uitgepraat: de bushokjes in Utrecht. Niet zomaar, want daar zijn de afgelopen maanden ruim 300 duurzame bushokjes geplaatst met groene daken en zonnepanelen. Vooral de aantrekkingskracht op bijen is wereldnieuws.

Vivalwie?!
Herken jij de Vier Jaargetijden van Vivaldi? Je bent niet de enige als je dit niet herkent. Het is namelijk heel slecht gesteld met onze kennis over klassieke muziek. Dat blijkt uit onderzoek van Prime-phonic, een streamingsdienst speciaal voor klassieke muziek. En dat gebrek aan kennis speelt vooral onder jongeren, zij weten vaak maar nauwelijks iets van klassieke muziek.

Offline op vakantie = paniek
Grote paniek deze week bij de ouders van een jonge vrouw uit Tilburg die op reis is in Zuid-Amerika. Familie kreeg dagenlang geen contact met haar, wat uiteindelijk door internetproblemen bleek te komen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken krijgt veel meldingen van bezorgde ouders. Wanneer moet je als ouder nou écht in paniek raken en aan de bel trekken?

2 glaasjes kan toch wel?
Hoeveel glazen alcohol kun je nou drinken, voordat je echt niet meer achter het stuur mag kruipen? Het VVD-Kamerlid Wybren van Haga werd betrapt terwijl hij achter het stuur zat met te veel drank op. Naar eigen zeggen had hij maar twee glazen op en te weinig gegeten. Dat is, behalve of je man of vrouw bent, van veel factoren afhankelijk.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 142 werd uitgezonden op woensdag 17 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie