Uitzending
Editie NL - Aflevering 144

Aflevering 144

Editie NL

19-7-2019

| 143 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Dorp opofferen bij hoogwater. -Bosbrand overvalt toerist. -Hoe vies is festival? -Aan de kant voor mijn zwaailicht. -Het weer: kans op noodweer.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Aan de kant voor mijn zwaailicht
Een automobilist in Amsterdam heeft een boete gekregen, omdat hij met een zwaailicht op zijn dak door de Coentunnel reed. Dat mag niet, maar de politie ziet het vaker gebeuren. Dat is gevaarlijk.

Hoe vies is festival?
Na een paar dagen festival voel je je waarschijnlijk moe, ziek en vies. De perfecte plek voor onderzoekers van de Universiteit Utrecht om erachter te komen welke bacteriŽn je daar oploopt en of je daar ook ziek van kan worden. Dit weekend testen ze dat bij bezoekers van de Zwarte Cross.

Bosbrand overvalt toerist
Ga je op vakantie in Zuid-Europa? Bereid je dan voor op bosbranden. Die komen daar namelijk steeds vaker voor. Dan moet je wel weten wat je moet doen om daar zo snel mogelijk weg te komen.

Dorp opofferen bij hoogwater
Inwoners van een aantal dorpen aan de Maas in Noord-Limburg liggen, kunnen in de toekomst natte voeten verwachten. Bij extreem hoog water wordt dit gebied onder water gezet om wateroverlast in steden in Noord-Brabant en Zuid-Holland te voorkomen. Hoe vinden de dorpsbewoners het dat hun huizen worden opgeofferd om de rest van het land tegen het water te beschermen?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 144 werd uitgezonden op vrijdag 19 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie