Uitzending
Editie NL - Aflevering 137

Aflevering 137

Editie NL

10-7-2019

| 161 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Zomer! Nachtvorst? -Handige transplantatie. -Zoutkamer tegen kwalen. -Oh my Lord een nieuwe baan. -Het weer: regen, regen, regen.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Oh my Lord een nieuwe baan
Als je bij het IT-bedrijf Pink Elephant gaat werken krijg je een adellijke titel cadeau. Je wordt dan niet meteen opgenomen in de stamboom van de Oranjes. Het is iets minder spannend dan dat. Je krijgt de titel Lord van Schotland, omdat het bedrijf een klein stukje Schotse grond voor je koopt. Maar wat heb je aan die titel?

Zoutkamer tegen kwalen
Het inademen van microdeeltjes zout zou luchtwegaandoeningen als astma of bronchitis kunnen verhelpen. Deze zogenoemde zouttherapie of halotherapie is op steeds meer plekken in Nederland te volgen.

Handige transplantatie
Voor het eerst in Nederland hebben chirurgen een dubbele handtransplantatie uitgevoerd. Maartje Bijl (46) kreeg deze week de handen van een overleden donor.

Zomer! Nachtvorst?
Vaak komt het niet voor: nachtvorst in juli. Toch was het vannacht voor de twee keer deze maand raak. In Twente zakte het kwik naar -0,7 graden. En dat is best bijzonder.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 137 werd uitgezonden op woensdag 10 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie