Uitzending
Editie NL - Aflevering 145

Aflevering 145

Editie NL

22-7-2019

| 158 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Stalker-app gluurt stiekem mee. -Hondsdol terug van vakantie. -Dropping in het bos is 'crazy'. -Jij zwanger? Ik ook!

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Jij zwanger? Ik ook!
Lijkt het of iedereen in je omgeving zwanger is? Toevallig, maar ook weer niet. Het komt vaker voor dat vriendinnen, zussen en nichten of collega's allemaal tegelijkertijd in verwachting zijn. Uit onderzoek blijkt zelfs dat zwangerschap 'besmettelijk' is.

Dropping in het bos is 'crazy'
Amerikanen verbazen zich over een 'bizarre Nederlandse traditie' waarover een correspondent in ons land schrijft: droppings. Op veel zomerkampen is het vaste prik om jonge kinderen, soms geblinddoekt, naar een bos te brengen waar ze dan zelf weer uit moeten zien te komen. De Amerikanen vinden dat wat gek, maar Nederlanders lijken hun zorgen niet te delen.

Hondsdol terug van vakantie
Steeds meer Nederlandse vakantiegangers bellen de Eurocross Alarmcentrale omdat ze bang zijn dat ze rabiŽs, oftewel hondsdolheid, hebben opgelopen. Die ziekte kan je krijgen wanneer je gebeten of gekrabd bent door bijvoorbeeld een hond, aap of vleermuis. Kom dus niet bij ze in de buurt, waarschuwt de alarmcentrale.

Stalker-app gluurt stiekem mee
Google heeft meerdere spionage-apps uit de Playstore verwijderd. Wie kwade bedoelingen heeft kan zo'n app op jouw telefoon installeren en de hele dag meegluren met wat jij aan het doen bent. Toch zijn er nog genoeg van dat soort apps te vinden en die kunnen het leven van hun slachtoffers flink verzieken.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 145 werd uitgezonden op maandag 22 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie