Uitzending
Editie NL - Aflevering 141

Aflevering 141

Editie NL

16-7-2019

| 189 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Wanhopige huurders opgelicht. -Ken jij de buitenlandse boetes? -Nederland naar de maan. -Bietensap brandstof voor Vierdaagse.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Bietensap brandstof voor Vierdaagse
De Nijmeegse Vierdaagse is niet alleen een uitdaging voor de wandelaars, maar ook voor wetenschappers. Want zo'n grote groep lopers bij elkaar, daar kan je een prachtig onderzoek op los te laten. En dat doet de Radboudumc dan ook elk jaar. Telkens wordt een ander onderwerp over voeding of bewegen onderzocht. Dit jaar is bietensap aan de beurt.

Nederland naar de maan
Zondag is het precies 50 jaar geleden dat de eerste mensen op de maan landde. Sindsdien is het niet vaak gelukt. Rusland, China en de Verenigde Staten zijn de enige landen die erin slaagden om de maan te bereiken. Hoe zit dat met ons land? Gaat Nederland een keer naar de maan?

Ken jij de buitenlandse boetes?
Als je naar het buitenland op vakantie gaat, lees van te voren goed welke regels en wetten daar gelden. Minister Blok van Buitenlandse Zaken waarschuwt daar vandaag voor. Het kan namelijk zo erg zijn, dat je hulp van het ministerie nodig hebt. Maar ook een boete op vakantie is balen. En die kun je voor van alles krijgen. Toch is lang niet iedereen daarvan op de hoogte.

Wanhopige woningzoekers opgelicht
Een bizar geval van huurfraude in Eindhoven: meer dan twintig mensen zijn daar opgelicht door een vrouw die zich voordeed als de verhuurder van een woning. De gedupeerden moesten zo'n 1500 euro betalen voor borg en een paar maanden huur. De vrouw is spoorloos en de huurders kunnen nu naar hun geld fluiten. Maar dit is geen uitzondering. Door de krapte op de woningmarkt zijn mensen zo wanhopig op zoek naar een huis dat ze een gemakkelijke prooi zijn voor oplichters. Woningzoekenden zijn dus gewaarschuwd: hoe graag je een woning ook wilt, wees voorzichtig.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 141 werd uitgezonden op dinsdag 16 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie