Uitzending
Editie NL - Aflevering 146

Aflevering 146

Editie NL

23-7-2019

| 168 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Cappuccino-schaamte. -Dashcam tegen de fietshufter. -Herkend door je hartslag. -Twinning is winning.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Twinning is winning
De nieuwe Frank en Ronald de Boer zijn opgestaan: Quinten en JurriŽn Timber zijn de nieuwste Ajax-talenten. En net zoals hun voorgangers een tweeling. Een tweeling die precies hetzelfde gaat doen, dat zien onderzoekers vaker.

Herkend door je hartslag
Je hartslag kan mogelijk je vingerafdruk of gezichtsherkenning vervangen. Die is namelijk net zo uniek als die andere kenmerken en kan op allerlei manieren worden ingezet om alleen jou toegang te geven tot gegevens.

Dashcam tegen de fietshufter
Er komen dashcams in alle bussen van Qbuzz. Die vervoerder, die vooral in Drenthe en Groningen rijdt, is klaar met de fietsers die niet opletten en de buschauffeurs in de problemen brengen. Zonder bewijs gaat de fietser meestal vrijuit en moet de bestuurder van een auto of bus boeten.

Cappuccino-schaamte
Cola, sinas en ook een cappuccino zijn slecht voor het milieu. Milieu Centraal berekende dat vooral die laatste heel veel CO2 'uitstoot'. Maar gaat cappuccinoschaamte niet veel te ver?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 146 werd uitgezonden op dinsdag 23 juli door RTL4 en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie