Uitzending
Editie NL - Aflevering 147

Aflevering 147

Editie NL

24-7-2019

| 120 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Hitterecord verpulverd. -Warnsveld niet langer warmste. -Bouw je eigen zwembad. -Hou je hond koel. -Het weer: snikheet.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Hou je hond koel
Wij mensen passen onszelf deze dagen natuurlijk aan aan de hitte, maar let je ook op dat je huisdier niet oververhit raakt? Daarvoor waarschuwen de Dierenbescherming en het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren. Volgens hen kunnen bijvoorbeeld honden het zo warm krijgen dat ze in een hitteshock raken.

Bouw je eigen zwembad
Wie heeft er niet weleens gedroomd van een eigen zwembad in de tuin, zeker als je met deze hitte ligt te soppen in je postzegeltuin. Steeds meer Nederlanders laten het niet meer bij een droom: zij toveren hun tuin om in een privé-zwemparadijs. Zo ook Nicole Prins uit Duivendrecht.

Hitterecord verpulverd
Nooit was het warmer in Nederland dan vandaag. In Eindhoven werd het zojuist 39,3 graden en dat betekent een hitterecord. Het vorige record stamde uit 1944. Op 23 augustus van dat jaar werd het 38,6 graden in Warnsveld.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 147 werd uitgezonden op woensdag 24 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie