Uitzending
Editie NL - Aflevering 140

Aflevering 140

Editie NL

15-7-2019

| 124 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Taal, rekenen en voedselles. -Doodop de weg op. -Wie ziet de meteoriet? -Hollywood springt in het diepe.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Hollywood springt in het diepe
Snap jij niets van mensen die zonder zorgen van een boot springen, de zee induiken of zorgeloos rondzwemmen in een groot en vooral diep meer? Grote kans dat jij dan lijdt aan thalassophobie, oftewel angst hebt voor open water. Filmmakers spelen maar al te graag in op deze natuurlijke angst. Zo ook de makers van de recent verschenen onderwater-horrorfilm Crawl.

Wie ziet de meteoriet?
Met een beetje hulp van de NASA is bekend geworden dat de meteoriet die twee weken geleden in Nederland neerstortte ergens in de buurt van Hasselt in Overijssel terecht is gekomen. Meer willen wetenschappers er niet over zeggen omdat ze bang zijn dat er kapers op de kust zijn. De handel in meteorieten is ook hier groot.

Doodop de weg op
Welke vakantieganger herkent dit niet? Je bent na een lange reis te vermoeid om nog die laatste kilometers door te rijden maar je doet het tóch maar. Met alle gevaren van dien. Volgens deskundigen is vermoeid achter het stuur net zo gevaarlijk als onder invloed rijden. Om ons bewust te maken van het effect van vermoeidheid op ons rijgedrag heeft Ford een zogenoemd 'slaappak' ontwikkeld.

Taal, rekenen en voedselles
Basischoolleerlingen weten te weinig over gezond eten. Kok Pierre Wind wil daarom dat op elke basisschool voedselles gegeven wordt. Samen met zijn Alliantie Voedselonderwijs heeft hij inmiddels meer dan 20.000 handtekeningen verzameld. Met als doel dat de politiek die lessen moet gaan regelen.

In deze uitzending van Editie NL was Pierre Wind te gast. De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 140 werd uitgezonden op maandag 15 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie