Uitzending
Editie NL - Aflevering 138

Aflevering 138

Editie NL

11-7-2019

| 125 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Bacteriofaag redt levens. -Zo herken je dierenmishandeling? -Hoe menselijk is menselijk schild? -Nederland lift-land. -Het weer: plaatselijk kletsnat.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Nederland lift-land
Nederland is één van de beste landen van Europa om met je duim omhoog langs de weg staan. Dat blijkt uit gegevens van Hitchwiki. Op die site kunnen lifters wereldwijd aangeven waar ze een lift hebben gekregen en of ze snel werden opgepikt.

Hoe menselijk is menselijk schild?
Tijdens de aanslag in de tram in Utrecht zou een passagier een oudere man als menselijk schild gebruikt zou hebben. Een actie die door veel mensen veroordeeld wordt. Maar wat voor reactie is normaal om te hebben in zo'n situatie?

Zo herken je dierenmishandeling
Dieren die na hun dood expres nog worden mishandeld. Het klinkt luguber, maar ze zijn deze week onderdeel van de lessen op de Universiteit Utrecht. Zo leren studenten die dierenarts willen worden, hoe ze dierenmishandeling kunnen herkennen.

Bacteriofaag redt levens
Een behandeling met bacteriofagen kan voor mensen met een infectieziekte een laatste redmiddel zijn, daarom moet het medicijn per direct in Nederland beschikbaar worden. Dat is de persoonlijke missie van Susanne de Goeij. Door een behandeling met de bacteriofagen is haar huidziekte met sprongen vooruit gegaan.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 138 werd uitgezonden op donderdag 11 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie