Uitzending
Editie NL - Aflevering 143

Aflevering 143

Editie NL

18-7-2019

| 113 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Wandelaars worden wildpoepers. -Het krioelt van de vliegende mieren. -Vliegticket voor een euro. -Lieveheersbeestje = onuitspreekbaar.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Lieveheersbeestje = onuitspreekbaar
'Lieveheersbeestje' is het moeilijkst uit te spreken woord voor kinderen die onze taal moeten leren. De ui-, au- of oe-klanken maken van het Nederlands ook een lastige taal. Dat merkten ook toeristen die voor ons toch een poging deden.

Vliegticket voor een euro
Door alle prijsvechters kan je tegenwoordig voor een schijntje vliegen. Als je er een beetje werk van maakt, kan je een hoop besparen. Dat weet ook student Milan, die voor nog geen vijftig euro door heel Europa vloog.

Het krioelt van de vliegende mieren
Waarschijnlijk heb jij zo ook al gezien: grote zwermen vliegende mieren die deze week het hele land teisteren. Is het extreem dit jaar of doen we moeilijk over een doodnormaal natuurverschijnsel?

Wandelaars worden wildpoepers
Bewoners die langs de route van de Nijmeegse Vierdaagse wonen hebben last van wildpoepers. De wandelaars willen niet in de rij staan voor de mobiele toiletten en doen hun behoefte in bosjes, plantsoenen en zelfs voortuinen van omwonenden.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 143 werd uitgezonden op donderdag 18 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie