Uitzending
DWDD - 3-3-2010

3-3-2010

DWDD

2622 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van woensdag 3 maart zijn: Jan Marijnissen, Felix Rottenberg, Maurice de Hond, Jules Deelder en Nico Dijkshoorn. Jort Kelder is tafelheer en muziek is er van Arid.

Jan Marijnissen

Jan Marijnissen is Tweede Kamerlid van de SP. Tot 17 juni 2008 was hij partijleider en fractievoorzitter van de partij, maar om gezondheidsredenen nam Agnes Kant het van hem over.

Begin jaren '70 startte de politieke carrière van Marijnissen, die op dat moment werkzaam was in een fabriek. In 1974 kwam hij met 3 zetels in de gemeenteraad van Oss, met zijn 'Socialistiese Partij'. Hier bleef hij tot 1993, daarna richtte hij zich op de landelijke politiek. In 1994 kwam hij in de Tweede Kamer namens de SP, waar hij de partij bij elke verkiezing een beetje groter maakte.

Zijn hoogtepunt waren de verkiezingen van november 2006, waar hij met zijn partij 25 zetels wist binnen te halen. Het lukte hem niet in de regering te komen, en in 2008 noopte zijn gezondheid hem tot af te treden als fractievoorzitter. Hij blijft wel lid van de Tweede Kamer.

Felix Rottenberg
Felix Rottenberg is o.a. ex-voorzitter van de Partij van de Arbeid. In DWDD is hij een graag geziene gast over diverse, vaak politiek getinte onderwerpen.

Rottenberg werd in 1970 voorzitter van de Jonge Socialisten, waarna hij in het landelijke partijbestuur van de PvdA terecht kwam. Daarnaast was hij directeur van het politiek-cultureel centrum 'De Balie' in Amsterdam en van het IFFR, het Internationaal Film Festival in Rotterdam.

In 1992 werd Rottenberg, samen met Ruud Vreeman, voorzitter van de Partij van de Arbeid. Onder hem kwamen politici als Karin Adelmund en Rob Oudkerk op. Wegens ziekte moest hij in 1997 het partijvoorzitterschap neerleggen.

Maurice de Hond
Opinipeiler Maurice de Hond analyseert de stand van zaken rond de gemeenteraadsverkiezingen.

Maurice de Hond is (ICT)ondernemer, maar bovenal bekend als opiniepeiler.

Vanaf 1976 is hij in de media actief op het terrein van verkiezingsonderzoek. Eerst bij Vara’s ‘In de Rooie Haan’, daarna onder meer bij ‘Achter het Nieuws’ en ‘NOVA’.

In de jaren 80 is hij directeur bij onderzoeksbureau Inter/View dat uiteindelijk in 2002 failliet gaat. Sindsdien runt hij www.peil.nl, een opiniepanel, waarmee actuele ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving op de voet gevolgd kunnen worden. De Hond heeft hierdoor goed inzicht in de ontwikkelingen op politiek gebied.

Er ontstaat controverse rond zijn persoon waneer hij zich vanaf 2005 zeer actief mengt in de Deventer Moordzaak. De Hond verschijnt veelvuldig in de media met de stelling dat het Openbaar Ministerie grote fouten heeft gemaakt. Daardoor zou een onschuldig iemand onterecht voor de moord zijn veroordeeld en de werkelijke dader nog vrij rondlopen.

De Hond is als ondernemer nog steeds betrokken bij vernieuwingsprojecten op het terrein van technologie en media.

Jules Deelder
Jules Deelder is fan van Jimi Hendrix. Hij komt praten over het album van Jimi Hendrix ' Valleys of Neptune'. Het is voor het eerst in veertig jaar dat er een album van Hendrix wordt uitgebracht. Op de cd staan twaalf niet eerder uitgebrachte nummers, zeven bekende songs en vijf nooit eerder vertoonde tracks.

Jules Deelder is een dichter en schrijver uit Rotterdam, en werd ontdekt door Simon Vinkenoog. Zijn debuutbundel heette 'Gloria Satoria' en verscheen in 1969. Ander werk van hem zijn de boeken 'Gemengde gevoelens' en 'De dikke van Deelder'.

Jort Kelder
Journalist en presentator Jort Kelder is één van de tafelheren van DWDD. Kelder ventileert graag vileine meningen over economie en politiek, en heeft een zwak voor dieren en dictators.

Jort studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en ging daarna aan de slag bij het tijdschrift Quote. Het blad brak door dankzij de Quote 500 Rijkste Nederlanders. Na de 'verkoop om de centen' van zijn blad vertrok Kelder per 1 april 2007. Vanaf dat moment werpt hij zich op zijn eigen mediabedrijf en zijn tv-carrière.

Op tv presenteerde hij ondermeer bij Net5 (Kelder & Co), AT5 (Duivels!), Talpa (NSE) en de KRO. Bij die laatste omroep brak hij door met ´Dragons' Den´en met 'Bij ons in de PC'. Via zijn bv Mediamaatjes is hij oprichter van 925 een website 'voor de betere kantoorknuppel'.

Arid
Arid is een Belgische rockband die is geformeerd in de jaren negentig van de vorige eeuw. De band bestaat uit: Jasper Steverlinck (vocals en gitaar), David Du Pré (gitaar), en Steven Van Havere (drum). Als Arid speelt, hoor je een sweem van Bono, vleugjes Jeff Buckley en Bruce Springsteen. Maar boven alles heeft Arid een eigen geluid, Arid rockt!

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Behalve bij DWDD is Nico Dijkshoorn ook te lezen in de Pers, op nu.nl en vi.nl, JFK, Draadstaal en Dit was het nieuws.

In deze uitzending van DWDD waren Felix Rottenberg, Jan Marijnissen, Jort Kelder, Jules Deelder, Maurice de Hond en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 3 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee