Uitzending
DWDD - 2-3-2010

2-3-2010

DWDD

2344 x bekeken | 0 reacties
7
De gasten van de uitzending van 2 maart zijn: Mark Rutte, twee miljonairs van 'Stinkend Rijk & Dakloos', Mark Tuitert en Jac Orie. Muziek is er van Coronas en tafelheer is Prem Radhakishun.

Mark Rutte
De gemeenteraadsverkiezingen zijn morgen. Door de val van het kabinet is het meer dan ooit een peiling voor hoe de landelijke politieke partijen er voor staan. Na een moeizame start lijkt Mark Rutte eindelijk zijn draai gevonden te hebben. Nu Balkenende de deur heeft dichtgegooid voor de PvdA, wordt de kans groter dat de VVD kan gaan regeren.
Mark Rutte is fractieleider van de VVD in de Tweede Kamer. Hij was in het verleden landelijk voorzitter van de JOVD en staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Onderwijs.

Stinkend rijk en Dakloos
Laurens Simonse en Patrick Lusink zijn beiden rijk. Ze zijn deelnemers aan het programma 'Stinkend Rijk & Dakloos' van de KRO. Ajouad el Miloudi presenteert het programma en Sander de Kramer is deskundige. Voor het programma verruilen vier rijke stinkerds hun welvarende bestaan voor een weekje op straat. Een kijkje in de keuken van het zwerversbestaan dus. Heeft het de twee miljonairs rijker gemaakt dan dat ze al waren?

Coronas
De Coronas is een Nederlandse band bestaande uit 6 muzikanten. Zij spelen wat jij wilt: jazz, hiphop, pop, rock, smartlap enzovoort. Ze doen dat letterlijk, want het publiek bepaalt wat er gespeeld wordt door middel van verzoekjes. Onlangs waren ze twee weken lang te gast in het Holland Heineken House in Vancouver waar ze er elke dag weer voor zorgden dat het dak er af ging. Vanavond spelen ze een ode aan Olympisch kampioen op de 1.500 meter Mark Tuitert.

Mark Tuitert
Mark Tuitert is een Nederlandse schaatser die op de Olympische Spelen van Vancouver goud behaalde op de 1.500 meter en brons behaalde bij de ploegenachtervolging. In de uitzending van 2 maart komt hij samen met zijn coach Jac Orie praten over het Nederlands schaats-succes bij de afgelopen Spelen.

Jac Orie
Jac Orie is de schaatscoach van onder andere Olympisch kampioen van Vancouver Mark Tuitert. Bij de afgelopen Olympische Spelen van Vancouver behaalde hij met zijn Control-schaatsploeg enorm veel succes en in de uitzending van vanavond komt hij samen met Mark Tuitert hierover praten.

Prem Radhakishun
Prem Radhakishun is advocaat en programmamaker. In 2009 was hij op tv te zien met ‘De School van Prem’. In het verleden presenteerde hij onder meer ‘Premtime’.

Hij werd geboren in Suriname, maar kwam na de ‘Decembermoorden’ naar Nederland. Hij studeerde rechten aan de VU en werd in 1990 beëdigd als advocaat. Al tijdens zijn studie was hij journalistiek actief. Zo heeft hij gewerkt voor BNR...

In deze uitzending van DWDD waren Jac Orie, Mark Rutte, Mark Tuitert en Prem Radhakishun te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 2 maart door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!