Uitzending
DWDD - 1-3-2010

1-3-2010

DWDD

1769 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van de uitzending van 1 maart zijn: Jack de Vries, Felix Rottenberg, Erben Wennemars en Danny en Jenny de Munk. Muziek is er van gelegenheidsformatie L'abattoir en tafelheer is Jan Mulder.

Jack de Vries en Felix Rottenberg
In het actualiteitenprogramma Eén Vandaag gaan de lijsttrekkers vanavond met elkaar in debat over de thema’s die spelen rond de gemeenteraadsverkiezingen. Jack de Vries is voormalig spindoctor van Jan-Peter Balkenende. Hij analyseert het debat samen met Felix Rottenberg, ex-voorzitter van de Partij van de Arbeid.

Erben Wennemars
De Olympische Winterspelen 2010 zijn afgelopen. Erben Wennemars was als verslaggever in Canada. Hoe heeft hij de Spelen beleefd? Wat is zijn visie op het Sven Kramer-drama? En hoe kwam hij toch aan die koffer van Máxima?
Zijn afscheid van de schaatssport begin januari 2010 had tot gevolg dat Erben Wennemars niet naar de Olympische Winterspelen zou gaan. Maar hij reisde tóch af naar Vancouver. Voor de NOS ging hij aan de slag als speciale reporter voor televisie, radio en internet. Hij was een befaamd sprinter, maar werd vooral bekend door zijn val tijdens de Olympische Spelen in Nagano in 1998.

Danny & Jenny de Munk
In 2007 werd hun eerste reallifeshow 'Danny en Jenny de Munk' uitgezonden, waarin de voorbereidingen voor Danny's jubileumconcert in Ahoy worden gevolgd. Vanaf maart 2010 wordt de tweede reallife-show van het echtpaar uitgezonden. In de serie 'Danny en Jenny gaan verhuizen' volgen de camera's de familie wanneer zij verhuizen naar een nieuw onderkomen. Dit huis is slechts 12 huizen verwijderd van hun huidige Purmerendse stek.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht op veel onderwerpen schijnen en geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Na zijn voetballoopbaan schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Jan Mulder is jarenlang sidekick geweest in de televisieprogramma's van Barend en van Dorp, waaronder Villa BvD. Ten tijde van Talpa is hij een aantal jaar voetbalanalyticus geweest bij de uitzendingen van de Eredivisie.

Tegenwoordig schuift hij één keer in de twee weken aan bij Studio Voetbal, het voetbalpraatprogramma van de NOS.

L’Abattoir - In A Cabin With
De Nederlandse stichting ‘In A Cabin With’(IACW) nodigt elke 2 maanden een aantal Nederlandse muzikanten uit om naar een inspirerende plek te reizen om daar met locale musici een album op te nemen. Het laatste project behelsde een reis naar Casablanca met 6 muzikanten, die zich voor de gelegenheid L’Abattoir noemen, omdat de opnamesessies in een oud slachthuis plaatsvonden. Deze keer gingen mee: Sjam Sjamsoedin (Nobody Beats The Drum), Daan Schinkel (zZz), Maurits Westerik (GEM/Anne Soldaat), Joppe Molenaar (Voicst/Bettie Serveert), Thomas Azier en Sticks (Fakkelbrigade, ex-Opgezwolle).

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 1 maart door de VARA. Te gast waren Erben Wennemars, Felix Rottenberg, Jack de Vries en Jan Mulder. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie