Uitzending
DWDD - 7-4-2010

7-4-2010

DWDD

2106 x bekeken | 0 reacties
8
De gasten van de (40 min.) uitzending van woensdag 7 april zijn: Ronald Plasterk, Maurice de Hond, Edwin Winkels, Nico Dijkshoorn en tafelheer is Jan Mulder. Muziek: piano-duel tussen Mike Boddé en Jan Vayne.

Ronald Plasterk
Vanmiddag presenteerde de PvdA haar verkiezingsprogramma 'iedereen telt mee'. Het 'H woord' (hypotheekrenteaftrek) is geen taboe meer. Ook niet voor de PvdA. Waar gaat de partij de komende tijd op bezuinigen, wat zijn de verdere plannen en wat vindt Ronald Plasterk van de peilingen die Maurice de Hond deed?

Maurice de Hond
In de uitzending van woensdag 7 april komt Maurice de Hond zijn peiling toelichten. Wat is de stand van het land, hoe staat het met de zetelverdeling op dit moment en in welke politieke leider hebben kiezers op dit moment het meest vertrouwen?

Edwin Winkels
Edwin Winkels (1962) is correspondent voor het Algemeen Dagblad in Barcelona en verslaggever van El Periódico de Catalunya. Ook publiceerde hij o.a. 'De eenzame kampioen' - een Hard gras-special over het eerste jaar van trainer Louis van Gaal bij FC Barcelona. In de uitzending van woensdag 7 april zal hij komen praten over dé voetballer van dit moment Lionel Andrés Messi.

Mike Boddé
Mike Boddé is naast cabaretier een getalenteerd pianist (en schrijver)! In de uitzending van woensdag 7 april neemt hij het in een heuse pianobattle op tegen de Zwolse piano virtuoos Jan Vayne. Wie zal de felbegeerde Wilson Pickett Cup op hun eigen vleugel kunnen laten prijken?

Voordat Mike Boddé cabaratier werd, was hij jazzpianist. Daarnaast is hij acteur en schrijver. Hij is o.a. bekend van Kopspijkers en De Mega Mike & Mega Thomas Show. Hij werkt veel samen met Thomas van Luyn. Ook is er een boek van zijn hand verschenen over zijn depressie 'Pil'.

Jan Vayne
Jan Vayne is van beroep pianist. In de uitzending van woensdag 7 april neemt hij het in een heuse pianobattle op tegen de cabaretier Mike Boddé. Wie zal de felbegeerde Wilson Pickett Cup op hun eigen vleugel kunnen laten prijken?

Jan Vayne is is op vierjarige leeftijd begonnen met zijn piaonospel. Al vanaf zijn tienerjaren geeft hij pianoconcerten. Hij heeft een grote liefde voor improvisatie. Hij begeleidde een aantal keer Petra Berger op haar tour en vanuit zijn kerk in Kampen geeft hij pianoconcerten. Velen kennen Jan Vayne ook van de tv-reclames van Unox waarin zijn lange lokken plots waren verdwenen.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Na zijn voetballoopbaan schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Jan Mulder is jarenlang sidekick geweest in de televisieprogramma's van Barend en van Dorp, waaronder Villa BvD. Ten tijde van Talpa is hij een aantal jaar voetbalanalyticus geweest bij de uitzendingen van de Eredivisie.

In deze uitzending van DWDD waren Jan Vayne, Jan Mulder, Nico Dijkshoorn, Maurice de Hond, Mike Boddé, Ronald Plasterk en Edwin Winkels te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 7 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!