Uitzending
DWDD - 8-4-2010

8-4-2010

DWDD

2816 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van de uitzending van donderdag 8 april zijn: Rob Oudkerk, Arie Boomsma, Stephan Sanders, Georgina Verbaan, Willem van Kooten en Erben Wennemars. Muziek is er van Shirma Rouse en tafeldame is Yvon Jaspers.

Rob Oudkerk
Rob Oudkerk komt in de uitzending van donderdag 8 april praten over Geert Wilders. Hij zei onder andere begin maart dat als Wouter Bos niet uit de politiek zou zijn gestapt dat de PvdA de macht in de drie grootste steden van Nederland aan de PVV en de Leefbaren had moeten overlaten.
DWDD kijkt - in een nieuwe rubriek 'De week draait door...' - terug op de week van Rob Oudkerk, waarin Twitter een belangrijke rol speelde.

Arie Boomsma
Arie Boomsma schreef samen met Stephan Sanders het boek: 'De man en zijn lichaam'. Er werden 21 mannen geïnterviewd over de verhouding die zij hebben met hun eigen lichaam. Elke geportretteerde mocht zelf bepalen hoe naakt ze op de gevoelige plaat werden vastgelegd. Van Antoine Bodar tot Ahmed Marcouch. De ene man is schaamteloos naakt en de ander is van onder tot boven gekleed.
Boomsma komt uit een christelijk milieu en maakte carrière als basketballer. Een knieblessure gooide roet in het eten, waarna hij zich ging richten op tv en radio.

Stephan Sanders
Stephan Sanders schreef samen met Arie Boomsma het boek: 'De man en zijn lichaam'. Er werden 21 mannen geïnterviewd over de verhouding die zij hebben met hun eigen lichaam. Elke geportretteerde mocht zelf bepalen hoe naakt ze op de gevoelige plaat werden vastgelegd. Van Antoine Bodar tot Ahmed Marcouch. De ene man is schaamteloos naakt en de ander is van onder tot boven gekleed.
Stephan Sanders is naast columnist voor Vrij Nederland en Onze Wereld ook publicist voor Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer. Hij presenteert meerdere radioprogramma's waaronder één keer per week 'Met het oog op morgen'. Tot en met augustus 2010 woont hij in Almere omdat hij een boek over deze gemeente aan het schrijven is. Hij schreef al een reeks boeken.

Shirma Rouse
Shirma Rouse werkte al eerder als achtergrondzangeres met artiesten als Candy Dulfer, Anouk, Trijntje Oosterhuis en Wouter Hamel. Nu komt eindelijk haar eigen solo album 'Chocolate Coated Dreams' uit!

Georgina Verbaan
In de uitzending van donderdag 8 april komt Georgina Verbaan praten over haar favoriete biografie, die van William Shakespeare. Ze is actrice en brak door met haar rol in de soap 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Op dit moment is ze te zien in 'Het Vrije Schaep' ('met de Vijf Pooten'). Bij DWDD is ze geregeld tafeldame.

Voor haar rol in 'Het Vrije Schaep' ('met de Vijf Pooten') ontving Georgina in 2008 een Beeld en Geluid Award voor beste actrice. De uitgesproken vegetariër speelde na 'GTST' in films als 'Volle Maan', '06/05' en 'Alibi'. Op tv was ze onder meer in 'Wie is...de Mol?' en 'Ranking the Stars' te zien.

Willem van Kooten
Willem van Kooten is oud-radiomaker en bij velen beter bekend onder het pseudoniem 'Joost den Draaijer'. Hij was enkele jaren terug actief in de politiek en voorzag Leefbaar Nederland van hun startkapitaal. Ook stelde hij zichzelf verkiesbaar voor Leefbaar Hilversum. In de uitzending van donderdag 8 april komt hij praten over zijn favoriete biografie. Dat is die van Cornelis van Verolmen (scheepsmagnaat en industrieel).

Erben Wennemars
In de uitzending van donderdag 8 april komt Erben Wennemars praten over zijn favoriete biografie en dat is die van Johan Cruijff. Zijn afscheid van de schaatssport begin januari 2010 had tot gevolg dat Erben Wennemars niet naar de Olympische Winterspelen zou gaan. Maar hij reisde tóch af naar Vancouver. Voor de NOS ging hij aan de slag als speciale reporter voor televisie, radio en internet. Hij was een befaamd sprinter, maar werd vooral bekend door zijn val tijdens de Olympische Spelen in Nagano in 1998.

Yvon Jaspers
Yvon Jaspers is presentatrice van onder meer de kijkcijferhit 'Boer zoekt vrouw'. Dit programma was in het seizoen van 2009 weer een daverend succes.

In het verleden presenteerde ze 'Het Klokhuis' en 'Wonderen Bestaan', maar van huis uit is Yvon actrice. Zo speelde e in de dramaserie 'Rozengeur en Wodka Lime'. Verder was ze de mol in 'Wie is...de Mol?' in 2005.

In deze uitzending van DWDD waren Rob Oudkerk, Erben Wennemars, Arie Boomsma, Stephan Sanders, Yvon Jaspers, Georgina Verbaan en Willem van Kooten te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 8 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee