Uitzending
DWDD - 13-4-2010

13-4-2010

DWDD

2942 x bekeken | 0 reacties
6
De gasten van de uitzending van dinsdag 13 april zijn: Alexander Klöpping, Dagan Cohen, Paul Ruven en Ernest van der Kwast. Muziek is er van Balthazar en tafeldame is Paulien Cornelisse.

Paul Ruven
Het bombardement van Rotterdam op 14 mei 1940 wordt het onderwerp van de nieuwe speelfilm van Paul Ruven. De film zal gebaseerd worden op het boek 'De helden van de Willemsbrug'. Daarin worden vier dagen die aan het bombardement voorafgingen beschreven. Ook meneer en mevrouw Smit schuiven aan. Zij zijn ooggetuigen en kunnen Paul Ruven uit eerste hand vertellen hoe die dagen door hen werden ervaren

Ernest van der Kwast
Onlangs verscheen het boek Tandoori van Ernest van der Kwast. Hoewel het geen autobiografie is, heeft het boek sterke autobiografische elementen. De moederfiguur in het verhaal vertoont namelijk nogal sterke overeenkomsten met Veena van der Kwast-Ahluwalia (Ernest eigen moeder). Een - nogal - dominante Indiaase moeder, wier leven in het teken staat van aanbiedingen en de wens dat haar zoon econoom, advocaat of arts wordt.

Balthazar
Balthazar bestaat uit vijf Vlamingen. De drijvende krachten van de band zijn Maarten en Jinte. Ook heeft de band een mooie troef met vaste violiste Patricia. De twee mannen schrijven de nummers en zetten de bakens uit. Hun debuutalbum 'Applause' is uit! Balthazar is niet zo goed in een hokje te plaatsen. Als het dan echt moet dan zijn ze een beetje 'The Cure' (maar dan zonder Robert Smith), een vleug Arctic Monkeys, maar dan zonder vele gitaren, of ze klinken in de verte als dEUS maar zijn dan wel minder arty farty.

Alexander Klöpping
Alexander Klöpping komt samen met Dagan Cohen praten over The Streamy Awards die afgelopen zondag werden uitgereikt in Los Angeles in de VS. The Streamy Awards zijn de digitale tegenhangers van de Emmy's (tv) en Oscars (film). Ook op internet worden er allerlei hoogwaardige producties gemaakt die nu dus met een gewaardeerde prijs worden beloond.

Alexander Klöpping is entrepeneur. Hij had op zijn zestiende al een eigen internetbedrijf en is tegenwoordig eindredacteur voor de internetsite van Jort Kelder. Hij is een ware Apple adept. Volgens hem gaat de Ipad van Apple de uitgeverijwereld en zelfs de journalistiek veranderen!

Dagan Cohen
Dagan Cohen komt samen met Alexander Klöpping praten over The Streamy Awards die afgelopen zondag werden uitgereikt in Los Angeles in de VS. The Streamy Awards zijn de digitale tegenhanger van de Emmy's (tv) en Oscars (film). Ook op internet worden er allerlei hoogwaardige producties gemaakt die nu dus met een gewaardeerde prijs worden beloond.

Dagan Cohen is bedenker. Hij bedenkt dagelijks ideeën voor reclamebureau Draftfcb, waar hij tevens creatief directeur is. Opgeleid als beeldend kunstenaar aan de Rietveld Academie, bedacht hij onder andere voorstellingen voor het Shaffytheater, programma’s voor discotheek Mazzo en was hij een van de oprichters van ‘restaurant voor alle zintuigen’ de Supperclub.

Zijn laatste bedenksel is Upload Cinema. Een filmclub die de beste video’s van het web naar het witte doek brengt. Iedere eerste maandag van de maand presenteert Upload Cinema een programma vol inspirerende en vermakelijk internet filmpjes, gerangschikt volgens een bepaald thema. Het publiek stuurt de filmpjes in via de website, een redactie selecteert de beste video’s en stelt daar een avondvullend programma van samen dat te zien is bij verschillende bioscopen en op speciale locaties.

Paulien Cornelisse
Paulien Cornelisse is geregeld tafeldame. Ze schreef een bestseller met als titel 'Taal is zeg maar echt mijn ding'. Ze is columnist en maakte voor de NRC een restaurantrubriek. Ook deed ze aan stand-up comedy en vormde ze ooit een cabaretduo met Irene van der Aart, genaamd 'Rots'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 13 april door de VARA. Te gast waren Paul Ruven, Dagan Cohen, Ernest van der Kwast, Paulien Cornelisse en Alexander Klöpping. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie