Uitzending
DWDD - 1-4-2010

1-4-2010

DWDD

2009 x bekeken | 0 reacties
8
De gasten in de uitzending van 1 april zijn: Willem Vermeend, Maurice de Hond, Jan Mulder, Henk en Jacco Verhaeren. Muziek is er van Stefan Schill, Tafelheer is Arie Boomsma.

Willem Vermeend
PvdA-coryfee Willem Vermeend was van 1984 t/m 1994 Tweede Kamerlid, van 1994 tot 2000 staatssecretaris van Financiën en daarna tot 2002 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tegenwoordig is hij hoogleraar Europees fiscaal recht en fiscale economie aan de Universiteit Maastricht.
Vanmiddag hebben de ‘ambtelijke werkgroepen’ hun voorstellen voor een sanering van de overheidsfinanciën gepresenteerd. Het gaat om een herverdeling in de samenleving. Het CDA heeft echter al aangegeven niet aan de hypotheekaftrek te willen tornen. PvdA coryfee Willem Vermeend beschouwt met Maurice de Hond hoe de de bezuinigingen inzet lijken te worden van de komende verkiezingsstrijd.

Maurice de Hond
Maurice de Hond is (ICT)ondernemer, maar bovenal bekend als opiniepeiler. Vanaf 1976 is hij in de media actief op het terrein van verkiezingsonderzoek. Eerst bij Vara’s ‘In de Rooie Haan’, daarna onder meer bij ‘Achter het Nieuws’ en ‘NOVA’.

Vanmiddag hebben de ‘ambtelijke werkgroepen’ hun voorstellen voor een sanering van de overheidsfinanciën gepresenteerd. Het gaat om een herverdeling in de samenleving. Het CDA heeft echter al aangegeven niet aan de hypotheekaftrek te willen tornen. PvdA coryfee Willem Vermeend beschouwt met Maurice de Hond hoe de de bezuinigingen inzet lijken te worden van de komende verkiezingsstrijd.

Henk en Jacco Verhaeren
Jacco Verhaeren is zwemcoach. Hij was verantwoordelijk voor de (Olympische) successen van onder meer Marleen Veldhuis, Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband.
Verhaeren wordt wel ‘de eerste echte zwemcoach van Nederland’ genoemd. Zo stond hij aan de wieg van de eerste commerciële zwemploeg en gebruikte hij nieuwe wetenschappelijke technologieën om zijn zwemmers te analyseren. Ook paste hij lichttherapie toe op de zwemmers die meededen aan de Olympische Spelen in Bejing om de gevolgen van het tijdsverschil tegen te gaan.

Jacco’s broer Henk heeft een boek geschreven over het leven van Jacco als succesvolle zwemcoach: ‘Boven Water’. De biografie biedt een onthullend kijkje achter de schermen van de successen van Jacco Verhaeren.

Top 5 ergernissen van Jan Mulder
Jan Mulder geeft zijn maandelijkse top 5 ergernissen. Wat stuitte Jan tegen de borst, en wie was de meest irritante persoon van de afgelopen maand?

Stefan Schill
Stefan Schill is een Nederlandse bluesrock-gitarist. Hij is slechts 19 jaar oud, maar heeft een volwassen, en geheel eigen, sound. Door zijn leeftijd, en door inspiratiebronnen buiten de blues (bijvoorbeeld Prince en Hip-Hop), weet hij een jong publiek te interesseren voor het bluesrock-geluid. Schil gaat in mei 2010 een Europese tour doen en staat op 30 mei in Paradiso. In April komt zijn debuut cd 'Don't say a word' uit.

Arie Boomsma
Boomsma komt uit een christelijk milieu en maakte carrière als basketballer. Een knieblessure gooide roet in het eten, waarna hij zich ging richten op tv en radio.

Lange tijd was hij was presentator bij de EO, waarmee hij echter meerdere malen botsingen had. Begin 2009 schaarde hij zich aan de zijde van EO-coryfee Andries Knevel door aan te geven niet in de letterlijke opvatting van het scheppingsverhaal te geloven. Dit leidde tot verontwaardigde reacties bij de EO-achterban. In maart van dat jaar veroorzaakte Boomsma opnieuw ophef door halfnaakt te poseren voor de homo-editie van het vrouwenblad ‘Linda’. Hij werd geschorst door de omroep, maar toonde hier zelf alle begrip voor. Nadat een nieuw programma van Boomsma door de omroep niet werd uitgezonden, besloot hij over te stappen naar de KRO, waar meer ruimte was voor verschillende visies op, -en invulling van het geloof.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 1 april door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Maurice de Hond, Arie Boomsma, Jacco Verhaeren en Willem Vermeend. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie