Uitzending
DWDD - 14-4-2010

14-4-2010

DWDD

1685 x bekeken | 0 reacties
6
De gasten in de uitzending van woensdag 14 april zijn: Maurice de Hond, Felix Rottenberg, Gerd Leers, Ben Valks en Nico Dijkshoorn. Muziek is er van Arthur Adam en tafelheer is Jort Kelder.

Felix Rottenberg
Felix Rottenberg is o.a. ex-voorzitter van de Partij van de Arbeid. In DWDD is hij regelmatig te gast over diverse, vaak politiek getinte onderwerpen.

Rottenberg werd in 1970 voorzitter van de Jonge Socialisten, waarna hij in het landelijke partijbestuur van de PvdA terecht kwam. Daarnaast was hij directeur van het politiek-cultureel centrum 'De Balie' in Amsterdam en van het IFFR, het Internationaal Film Festival in Rotterdam.

In 1992 werd Rottenberg, samen met Ruud Vreeman, voorzitter van de Partij van de Arbeid. Onder hem kwamen politici als Karin Adelmund en Rob Oudkerk op. Wegens ziekte moest hij in 1997 het partijvoorzitterschap neerleggen.

Maurice de Hond
Maurice de Hond is (ICT)ondernemer, maar bovenal bekend als opiniepeiler. Vanaf 1976 is hij in de media actief op het terrein van verkiezingsonderzoek. Eerst bij Vara’s ‘In de Rooie Haan’, daarna onder meer bij ‘Achter het Nieuws’ en ‘NOVA’.

In de jaren '80 is hij directeur bij onderzoeksbureau Inter/View dat uiteindelijk in 2002 failliet gaat. Sindsdien runt hij een opiniepanel (peil.nl), waarmee actuele ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving op de voet gevolgd kunnen worden. De Hond heeft hierdoor goed inzicht in de ontwikkelingen op politiek gebied.

Er ontstaat controverse rond zijn persoon wanneer hij zich vanaf 2005 zeer actief mengt in de Deventer Moordzaak. De Hond verschijnt veelvuldig in de media met de stelling dat het Openbaar Ministerie grote fouten heeft gemaakt. Daardoor zou een onschuldig iemand onterecht voor de moord zijn veroordeeld en de werkelijke dader nog vrij rondlopen.

Gerd Leers
CDA-prominent Gerd Leers schuift aan en gaat in op de peilingresultaten voor het CDA.

Gerd Leers is een Nederlands politicus voor het CDA. Hij was van 1990 tot 2002 lid van de Tweede Kamer-fractie van die partij en van 2002 tot 2010 burgemeester van Maastricht.

Leers raakte in 2010 in opspraak wegens vermeende belangenverstrengeling rond een vakantievilla-project in Bulgarije. Een onafhankelijke commissie concludeerde dat Leers niet in strijd met de wet had gehandeld, maar wel onhandig, en tegen de gedragscode in, had geopereerd.

Leers besloot zijn functie neer te leggen, ondanks grote populariteit onder de Maastrichtenaren.

Ben Valks
Oud-zakenman Ben Valks is een wereldverbeteraar. Hij zet zijn geld én zichzelf in voor een betere wereld. Zijn nieuwste missie: in Brazilië een documentaire maken over de nooit eerder gefilmde zwarte jaguar. De BBC heeft ooit een poging ondernomen het dier op camera vast te leggen, maar keerde na maanden tevergeefs terug.

De zwarte jaguar is een schuw roofdier dat veelal in bomen leeft. Valks is sinds zijn jeugd al gefascineerd door het dier. Er zijn nog slechts circa 700 Zwarte Jaguars in leven, maar hun bestaan wordt bedreigd. Hun leefgebied wordt steeds kleiner door cultivering en vernietiging van het (regen)woud en doordat boeren jacht maken op het dier dat hun veestapel doodt.

Valks wil aandacht vragen voor deze problematiek. Hij verwacht minimaal 18 maanden nodig te hebben om het dier met hightech apparatuur op te sporen en op film vast te leggen.

Arthur Adam
Arthur Adam is singer-songwriter. Op 17 april komt zijn album ‘Awake’ uit, waarop intieme luisterliedjes worden afgewisseld met stevige gitaarpop.

Adam is een zeer veelzijdig talent. Hij studeerde rechten, maar koos na afronding van zijn studie voor het muzikantenbestaan.

Hij is één van de centrale leden van het Amsterdam Songwriters Guild, een initiatief waar onder anderen 'Lucky Fonz III' en 'The Secret Love Parade' ook deel van uit maken. Hij speelde onder meer gitaar in de band van Marike Jager, was bassist/gitarist én toetsenist in de bands ‘Mist’ en ‘The White Bronco’s’, was de basis van de band ‘The New’ én vond ook nog tijd om in 2006 onder de naam Arthur songs uit te brengen op zijn eerste solo-cd ‘Shhh…’.

In 2007 neemt hij voor het project ‘In A Cabin With’ een plaat op, waarop hij alle instrumenten voor zijn rekening neemt. De plaat wordt plaat van de week bij VPRO’s ‘3 voor 12’ en bezorgt hem de titel ‘Artiest van de Week’ op Myspace.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Behalve bij DWDD is Nico Dijkshoorn ook te lezen in de Pers, op nu.nl en vi.nl, JFK, Draadstaal en Dit was het nieuws.

Jort Kelder
Journalist en presentator Jort Kelder is één van de tafelheren van DWDD. Kelder ventileert graag vileine meningen over economie en politiek, en heeft een zwak voor dieren en dictators.

Jort studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en ging daarna aan de slag bij het tijdschrift Quote. Het blad brak door dankzij de Quote 500 Rijkste Nederlanders. Na de 'verkoop om de centen' van zijn blad vertrok Kelder per 1 april 2007. Vanaf dat moment werpt hij zich op zijn eigen mediabedrijf en zijn tv-carrière.

Op tv presenteerde hij ondermeer bij Net5 (Kelder & Co), AT5 (Duivels!), Talpa (NSE) en de KRO. Bij die laatste omroep brak hij door met ´Dragons' Den´en met 'Bij ons in de PC'. Via zijn bv Mediamaatjes is hij oprichter van 925 een website 'voor de betere kantoorknuppel'.

In deze uitzending van DWDD waren Jort Kelder, Nico Dijkshoorn, Felix Rottenberg, Maurice de Hond en Gerd Leers te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 14 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee