Uitzending
DWDD - 5-4-2010

5-4-2010

DWDD

2445 x bekeken | 0 reacties
5
Te gast in de uitzending van maandag 5 april zijn: Hanneke Groenteman, Midas Dekkers, Maarten 't Hart, Klaas Vos en Beau van Erven Dorens. Muziek is er van Admiral Freebee en tafelheer is Jan Mulder.

Hanneke Groenteman
Hanneke Groenteman komt in de uitzending van maandag 5 april samen met Midas Dekkers en Maarten 't Hart praten over essayist Rudy Kousbroek. Allen delen zij onder andere hun passie voor poezen. Rudy Kousbroek schreef - in 1969 al - het boek 'De Aaibaarheidsfactor' over poezen.

Vrijdag 6 november 2009 was Hanneke Groenteman te gast om te praten over haar nieuwe boek 'Bestemming bereikt' waarin ze haar leven beschrijft na een operatieve maagverkleining.

Maarten 't Hart
Maarten 't Hart komt in de uitzending van maandag 5 april samen met Hanneke Groenteman en Midas Dekkers praten over essayist Rudy Kousbroek. Allen delen zij onder andere hun passie voor poezen. Rudy Kousbroek schreef - al in 1969 - het boek 'De Aaibaarheidsfactor' over poezen.

Maarten 't Hart is schrijver en bioloog. In de uitzending van 25 november komt hij praten over het feit dat hij vandaah 65 is geworden. Hij debuteerde in 1971 met 'Stenen voor een Ransuil', onder het pseudoniem Martin Hart. In 1978 brak hij definitief door met 'Een Vlucht Regenwulpen'. Andere bekende boeken van hem zijn 'Het woeden der gehele wereld', 'Een Deerne in Lokkend Postuur' en 'De Nakomer'.
In 2004 en 2006 was Maarten 't Hart lijstduwer voor de Partij van de Dieren. Later bleek dit niet te mogen, omdat hij - uit principe - geen paspoort heeft.

Midas Dekkers
Midas Dekkers is één van de bekendste biologen van Nederland. Daarnaast schrijft hij en heeft hij vele publicaties op zijn naam staan over de meest uiteenlopende verschijnselen in het dierenrijk. In 2009 schreef ook hij, naast Tim Krabbé, een boekenweekgeschenk: 'Piep'.

Andere boeken van hem zijn onder meer 'Lief dier', 'De tor en de koeskoes' en 'De walrus en andere beesten'. Daarnaast is hij natuurlijk ook bekend van zijn radiorubriek bij Vroege Vogels. In februari 2007 is hij hier echter mee opgehouden, maar is er een luisterboek verschenen met zijn beste columns.

Midas Dekkers komt in de uitzending van maandag 5 april samen met Hanneke Groenteman en Maarten 't Hart praten over essayist Rudy Kousbroek. Allen delen zij onder andere hun passie voor poezen. Rudy Kousbroek schreef - al in 1969 - het boek 'De Aaibaarheidsfactor' over poezen.

Klaas Vos
Predikant, radiomaker, homosexueel en Ajacied, dit zijn een aantal termen waarmee Klaas Vos kan worden getypeerd. Hij verliet kerk en kansel omdat het geloof hem niet meer kon bekoren. Jaren later kwam hij op dit besluit terug en sindsdien voelt hij zich weer thuis in de kerk. Raymond Bouwman maakte een documentaire over het opmerkelijke leven van Klaas Vos

Admiral Freebee
Admiral Freebee is de artiestennaam van de Antwerpse artiest Tom Van Laere. Zijn album 'Honey & The Knife' is pas uitgekomen. Hij componeerde deze plaat in zijn hoofd tijdens lange wandelingen. Zijn motto was 'Blijf wandelen, ook als je geen zin meer hebt'. Vervolgens testte hij al zijn materiaal op plekken waar niemand hem kende. Amsterdam was een favoriete plek hiervoor.

Beau van Erven Dorens
De allerlaatste uitzending van CQC is vanavond (om 22:25 uur) te zien bij Veronica. Het programma stopt simpelweg omdat er té weinig mensen naar kijken. Beau van Erven Dorens - één van de drie presentatoren - komt er in de uitzending van maandag 5 april over praten.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Na zijn voetballoopbaan schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Jan Mulder is jarenlang sidekick geweest in de televisieprogramma's van Barend en van Dorp, waaronder Villa BvD. Ten tijde van Talpa is hij een aantal jaar voetbalanalyticus geweest bij de uitzendingen van de Eredivisie.

Tegenwoordig schuift hij één keer in de twee weken aan bij Studio Voetbal, het voetbalpraatprogramma van de NOS.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 5 april door de VARA. Te gast waren Beau van Erven Dorens, Hanneke Groenteman, Jan Mulder, Midas Dekkers en Maarten 't Hart. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie