Uitzending
DWDD - 12-4-2010

12-4-2010

DWDD

2692 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van maandag 12 april zijn: Kick van der Vall, Sjaak Swart, Hans Wiegel, John van den Heuvel, Paul Waarts en Tim de Bont. Muziek is er van The Souldiers. Tafelheer is Jan Mulder.

Sjaak Swart en Kick van der Vall
FC Twente maakt grote kans op de landstitel. Ajax zit de ploeg echter vlak op de hielen. ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart en Kick van der Vall, de speler die maar liefst 10 seizoenen voor FC Twente uitkwam, geven hun gekleurde voorspelling over de uiteindelijke winnaar. Zal FC Twente voor het eerst in haar bestaan landskampioen worden, of gaan de Amsterdammers wederom met de eer strijken?

Hans Wiegel
Hans Wiegel is een voormalig politicus voor de VVD. Hij zat in zowel de Eerste als Tweede Kamer en was minister (van Binnenlandse Zaken) en vice-premier. Ook was hij Commissaris van de Koningin in Friesland en is zijn naam verbonden aan een nacht: in de 'Nacht van Wiegel' stemde hij als Eerste Kamerlid tegen een correctief referendum, waardoor een kabinetscrisis in Paars I ontstond.

Wiegel blijft binnen de VVD een invloedrijk persoon en mengt zich nog vaak in ontwikkelingen rond de partij.

Paul Waarts, Tim de Bont en John van den Heuvel
Peter R. de Vries maakte met de verborgen camera beelden in de tbs-cel van Koos H. H. bekent op de opnames de moorden op drie meisjes en geeft gruwelijke details. De rechter verbood de beelden uit te zenden, maar gisteren deed SBS6/Endemol dat toch. De boete van 15.000 € neemt de zender op de koop toe, zeker omdat maar liefst 1,9 miljoen mensen de tweede uitzending, in een reeks van drie, bekeken.
Paul Waarts en Tim de Bont van advocatenkantoor Cleerdin en Hamer vertegenwoordigen Koos H. Zij vinden het een grove schending van de privacy en beraden zich op stappen. Maar wat kunnen die stappen nog zijn nu blijkt dat die direct met voeten worden getreden? Volgens SBS is met het tonen van de beelden een maatschappelijk belang gediend. Wat vindt misdaadjournalist John van den Heuvel van deze afweging?

The Souldiers
The Souldiers is een Amsterdamse band en is sterk beïnvloed door de soul, funk en blues. Oprichter Joost van Dijck speelde met zijn zussen Floor, Sofie en Cato en hun vader Paul in 'de Van Dijck Band'. Onder leiding van hun vader leerden ze live op te treden en in 'close harmony' samen te zingen.

Op 18 april 2010 presenteren zij hun EP in Paradiso.

The Souldiers zijn onze huisband gedurende onze extra politieke afleveringen van 31 mei tot en met 10 juni (De Toegift). Deze uitzendingen staan in het teken van de Tweede Kamer verkiezingen van 9 juni.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Na zijn voetballoopbaan schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Jan Mulder is jarenlang sidekick geweest in de televisieprogramma's van Barend en van Dorp, waaronder Villa BvD. Ten tijde van Talpa is hij een aantal jaar voetbalanalyticus geweest bij de uitzendingen van de Eredivisie.

Tegenwoordig schuift hij één keer in de twee weken aan bij Studio Voetbal, het voetbalpraatprogramma van de NOS.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 12 april door de VARA. Te gast waren Hans Wiegel, Jan Mulder, John van den Heuvel, Kick van der Vall, Sjaak Swart en Paul Waarts. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie