Uitzending
DWDD - 29-3-2010

29-3-2010

DWDD

1948 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten in de uitzending van 29 maart zijn onder anderen: Jack de Vries, Felix Rottenberg, Pieter Broertjes en Alexander Pechtold. Muziek is er van K's Choice en tafelheer is Jan Mulder.

Jack de Vries

Jack de Vries is staatssecretaris voor defensie. In de uitzending van maandag 29 maart komt hij vertellen over het verkiezingsprogramma van het CDA, de positie van Jan Peter Balkenende en de aanpak van de CDA-campagne.

Jack de Vries was staatssecretaris van Defensie en voormalig spindoctor van Jan-Peter Balkenende.

De Vries studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 1992 werd hij voorzitter van het CDJA en gemeenteraadslid voor het CDA in stadsdeel het Amsterdamse stadsdeel Oud-West. Ook zat hij in het partijbestuur van het CDA.

Vanaf 1997 namen zijn campagnewerkzaamheden voor het CDA toe: hij werd voorlichter van de Tweede Kamer-fractie van de partij. Jan-Peter Balkenende nam De Vries mee naar het ministerie van Algemene Zaken, waar hij beschouwd werd als 'de schaduw van Balkenende'. In 2005 werd hij benoemd tot campagneleider van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2006, die mede dankzij hem werden gewonnen.

Per 1 oktober 2007 trad Jack de Vries terug uit het politieke leven en ging als adviseur werken. Toen staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap opstapte om burgemeester in Ede te worden, deed het CDA opnieuw een beroep op De Vries. En met succes: op 18 december 2007 werd Jack de Vries staatssecretaris van Defensie in het kabinet Balkenende VI dat op 20 februari 2010ten val kwam.

Felix Rottenberg
Felix Rottenberg is o.a. ex-voorzitter van de Partij van de Arbeid. In DWDD is hij regelmatig te gast over diverse, vaak politiek getinte onderwerpen.

Rottenberg werd in 1970 voorzitter van de Jonge Socialisten, waarna hij in het landelijke partijbestuur van de PvdA terecht kwam. Daarnaast was hij directeur van het politiek-cultureel centrum 'De Balie' in Amsterdam en van het IFFR, het Internationaal Film Festival in Rotterdam.

In 1992 werd Rottenberg, samen met Ruud Vreeman, voorzitter van de Partij van de Arbeid. Onder hem kwamen politici als Karin Adelmund en Rob Oudkerk op. Wegens ziekte moest hij in 1997 het partijvoorzitterschap neerleggen.

Pieter Broertjes
Hoofdredacteur Pieter Broertjes komt meer vertellen over 'zijn' vernieuwde de Volkskrant dat sinds vandaag op tabloidformaat is verschenen. De gemiddelde Twitteraar is zeer positief over het nieuwe formaat van de krant. Van 'handig formaat voor de kattenbak', tot 'prima voor in bed'. De grootste zorg lijkt het ontbreken van het nietje.

Alexander Pechtold
Vandaag maakt D66 haar kandidatenlijst voor de kamer bekend. Alexander Pechtold schuift samen met: nummer 2 Magda Berndsen en nummer 16 Pia Dijkstra van de lijst aan tafel. Ook stelt hij Maas Goote, Jan Paternotte en Wassila Hachchi aan ons voor. En hoe zal de campagne van D66 eruit gaan zien?

Alexander Pechtold is fractievoorzitter in de Tweede Kamer van D66. In de Kamer voert hij vaak felle debatten met Geert Wilders. In het verleden was hij burgemeester van Wageningen en minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties.

K's Choice
De basis van de Belgische band K's Choice bestaat uit de broer en zus Gert en Sarah Bettens. In Nederland behaalde ze in 1996 hun grootste hit met 'Not an addict' dat op de 15de plek stond in de Nederlandse Top40. Naast het album 'The Great Subconsious Club' en 'Paradise in me' gingen ze de wereld over met hun 'Almost Happy' World Tour. Verder stonden ze onder andere in het voorprogramma van Alanis Morissette

In de afgelopen zeven jaar heeft Sarah aan haar solocarrière gewerkt in de Verenigde Staten en begon Gert de band 'Woodface'. Nu zijn ze echter weer helemaal terug met K's Choice.
Hun nieuwste album heet 'Echo Mountain'. In de uitzending van vanavond komen ze hun nieuwste single 'Come Live the Life' spelen.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht op veel onderwerpen schijnen en geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Na zijn voetballoopbaan schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Jan Mulder is jarenlang sidekick geweest in de televisieprogramma's van Barend en van Dorp, waaronder Villa BvD. Ten tijde van Talpa is hij een aantal jaar voetbalanalyticus geweest bij de uitzendingen van de Eredivisie.

Tegenwoordig schuift hij één keer in de twee weken aan bij Studio Voetbal, het voetbalpraatprogramma van de NOS.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 29 maart door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Felix Rottenberg, Pia Dijkstra, Alexander Pechtold, Jack de Vries, Pieter Broertjes en Sarah Bettens. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • DWDD - Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  27-3-2020

  Gasten in de uitzending van 29 maart zijn onder anderen: Jack de Vries, Felix Rottenberg, Pieter Broertjes en Alexander Pechtold. Muziek is er van K s Choice en tafelheer is Jan Mulder. Jack de Vries Jack de Vries is…
  Lees verder
 • DWDD - Stond stil bij overlijden Van der Laan

  Stond stil bij overlijden Van der Laan

  7-10-2017

  Gasten in de uitzending van 29 maart zijn onder anderen: Jack de Vries, Felix Rottenberg, Pieter Broertjes en Alexander Pechtold. Muziek is er van K s Choice en tafelheer is Jan Mulder. Jack de Vries Jack de Vries is…
  Lees verder
 • DWDD - Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  26-8-2017

  Gasten in de uitzending van 29 maart zijn onder anderen: Jack de Vries, Felix Rottenberg, Pieter Broertjes en Alexander Pechtold. Muziek is er van K s Choice en tafelheer is Jan Mulder. Jack de Vries Jack de Vries is…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten