Uitzending
DWDD - 25-2-2010

25-2-2010

DWDD

2310 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van 25 februari: Job Cohen, Robert Vuijsje en Jan Mulder. Muziek is er van The Secret Love Parade, Arie Boomsma is tafelheer.

Cohen gasthoofdredacteur Margriet
De Amsterdams burgemeester Job Cohen is deze week gasthoofdredacteur van het blad Margriet. Cohen had een exclusief interview met prins Willem-Alexander en prinses Máxima, die hij acht jaar geleden in de echt verbond. Het prinselijk paar praatte openhartig over hun huwelijk, hun (gezins)leven, de band met de stad Amsterdam en hun werkzaamheden.

Robert Vuijsje
Robert Vuijsje is de auteur van de roman 'Alleen maar nette mensen', een 'multiculturele zedenschets'. Vuijsje is net terug uit Suriname waar het boek ook een besteller is. Hij gaat in op de ontvangst van het boek. Waren de reacties net zo heftig als in Nederland?

Jan Mulder
Vanavond zal Jan Mulder wederom zijn grootste ergernissen met ons delen.

The Secret Love Parade
The Secret Love Parade (TSLP) is een Nederlandse band bestaande uit Aino Vehmasto and Janna Coomans. De twee hebben samen de wereld rondgereisd en bij thuiskomst zijn ze samen gaan wonen in Amsterdam. Vanaf toen zijn ze full-time muziek gaan schrijven en maken. Het resultaat is het in 2009 uitgekomen debuutalbum 'The Secret Love Parade'. In Azië zijn de dames ook een groot succes, wat leidde tot een artikel in de Zuid-Koreaanse 'Elle Girl' en het uitbrengen van het album in Japan.
Arie Boomsma
Boomsma komt uit een christelijk milieu en maakte carrière als basketballer. Een knieblessure gooide roet in het eten, waarna hij zich ging richten op tv en radio.

Lange tijd was hij was presentator bij de EO, waarmee hij echter meerdere malen botsingen had. Begin 2009 schaarde hij zich aan de zijde van EO-coryfee Andries Knevel door aan te geven niet in de letterlijke opvatting van het scheppingsverhaal te geloven. Dit leidde tot verontwaardigde reacties bij de EO-achterban. In maart van dat jaar veroorzaakte Boomsma opnieuw ophef door halfnaakt te poseren voor de homo-editie van het vrouwenblad ‘Linda’. Hij werd geschorst door de omroep, maar toonde hier zelf alle begrip voor. Nadat een nieuw programma van Boomsma door de omroep niet werd uitgezonden, besloot hij over te stappen naar de KRO, waar meer ruimte was voor verschillende visies op, -en invulling van het geloof.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 25 februari door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Job Cohen, Arie Boomsma en Robert Vuijsje. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie