Uitzending
DWDD - 23-3-2010

23-3-2010

DWDD

2872 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten in de uitzending van dinsdag 23 maart zijn: Arnold Karskens, Teun de Groot jr., Bram Moszkowicz, Mei Li Vos, Peter Faber en Aaf Brandt Corstius. Muziek is er van Rowwen Hèze, Roué Verveer is tafelheer.

Teun de Groot jr.
Oud-SS'er Heinrich Boere heeft vandaag levenslang tegen zich horen eisen. De 88-jarige Boere zal in hoger beroep gaan. Hij krijgt de straf onder meer omdat hij verdacht wordt van het vermoorden van Frits Bicknese, Frans Kusters en Teun de Groot. Zoon van deze laatste, Teun de Groot jr., evenals Arnold Karskens schuiven aan.

Arnold Karskens
Arnold Karskens is een onderzoeksjournalist en oorlogsverslaggever. Hij werkte lang als verslaggever voor het weekblad Nieuwe Revu. Vanaf 2008 werkt hij voor dagblad De Pers. Hij staat erop om onafhankelijk te werken. Tevens is hij voorzitter van de Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden.

Aaf Brandt Corstius
Deze week verschijnt een verhalenbundel met daarin gebundeld de beste verhalen van de schrijver David Sedaris. Het boek is samengesteld en ingeleid door Aaf Brandt Corstius. Samen met Johannes van Dam komt Aaf Brandt Corstius praten over de schrijver wiens werk sterk autobiografisch is en bol staat van de humor.

Aaf Brandt Corstius start maandag 29 maart met een nieuwe dagelijkse column voor De Volkskrant. Ze schrijft nu nog een dagelijkse column voor NRC-Next. Ze was regelmatig tafeldame in De Wereld Draait Door en ze was te zien in het - ter ziele gegane - programma 'De Tafel van 5'.

Aaf Brandt Corstius is de dochter van schrijver en columnist (voor De Volkskrant) Hugo Brandt Corstius. Ze schreef tijdens haar studie al columns in 'Folia', het universiteitsblad van de UvA. Daarnaast heeft ze verschillende boeken op haar naam staan, waaronder 'Handboek voor de Moderne Vrouw' (samen met Machteld van Gelder), 'Het Jaar dat ik Dertig Werd' en ‘Dan ook maar meteen een jurk aan'.

Johannes van Dam
Johannes van Dam is culinair journalist. Hij schrijft culinaire stukken en restaurantrecensies. Dat deed hij bijvoorbeeld voor Elsevier en op dit moment voor Het Parool. Ook heeft hij veel boeken geschreven over eten. Zijn recensies zijn van grote invloed op restaurants. Wordt een restaurant positief beoordeeld, dan zit het maandenlang vol.

Rowwen Hèze

De Limburgse band Rowwen Hèze bestaat dit jaar een kwart eeuw en gaat daarom op Jubileumtour. De tour bestaat uit 25 optredens door het hele land, met 25 nummers uit hun bestaan. Voorafgaand aan deze tour doen ze eerst nog twaalf kroegen aan in de zogenaamde '12-Kroegen-tour'. In de uitzending van vanavond spelen ze het nummer 'Zondag In 't Zuiden'.

Mi Li Vos, Peter Faber en Bram Moszkowicz
Afgelopen zondag zou Johann Sebastian Bach 325 jaar zijn geworden. Hij wordt gezien als de grootste componist van zijn tijd. Zijn oeuvre omvat vrijwel alle muzikale stijlen en vormen die in zijn tijd gangbaar waren, met uitzondering van opera. In de uitzending van dinsdag 23 maart zijn: Mei Li Vos, Bram Moscowicz en Peter Faber te gast om te praten over Bach.

Roué Verveer

Roué Verveer is een cabaretier. De in Suriname geboren Roué werd in 1998 in Suriname ontdekt, tijdens een stand-up comedy-workshop van FreshWagon. In 1999 besloot hij terug te gaan naar Nederland (waar hij van 1992-1995 heeft gestudeerd) en sluit zich aan bij de Comedytrain. Vanaf toen ging het eigenlijk heel snel met hem. Zo stond Roué Verveer op de Uitmarkt in 2002 en produceerde hij de ene na de andere succesvolle show. Zoals: 'Uit het niets', 'Met andere woorden' en zijn nieuwste voorstelling 'Mans genoeg'. Daarnaast is hij niet alleen op het podium actief, maar is hij ook te zien in een aantal televisieprogramma's. Ook heeft hij een aantal stemmen ingesproken voor onder andere 'Madagaskar 2' en 'Sharktale'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 23 maart door de VARA. Te gast waren Johannes van Dam, Peter Faber, Roue Verveer, Mei Li Vos, Arnold Karskens, Bram Moszkowicz, Aaf Brandt Corstius, Machteld van Gelder en Teun de Groot. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie