Uitzending
DWDD - 22-3-2010

22-3-2010

DWDD

2446 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten in de uitzending van maandag 22 maart zijn: Prem Radhakishun, Hans van Baalen, Inez Weski, Inge de Bruin, Margriet van der Linden, Karin Bloemen, Martijn Sanders, Hugo van Neck, Nino Gvetadze en de vleugel van Vladimir Horowitz. Ook is er muziek van 'DAAN'. Tafelheer is Jan Mulder.

Zorgplan Obama
Barack Obama heeft zijn lastigste campagnebelofte waargemaakt. Vannacht werd zijn zorgplan aangenomen. Het plan verplicht verzekeraars om iedereen aan te nemen, waardoor alle Amerikanen nu een ziektekostenverzekering kunnen krijgen. Prem Radhakishun en Hans van Baalen bespreken deze zege voor Obama.

De vleugel van Horowitz
Vladimir Horowitz was een van de invloedrijkste pianisten van de vorige eeuw. Zijn techniek, zijn gebruik van klankkleur en zijn opwindende spel zijn legendarisch.

Hij speelde altijd op dezelfde vleugel, een Steinway D-274, die in speelaard en toon was aangepast aan zijn wensen. Hij nam de vleugel mee tijdens zijn concertreizen. Horowitz overleed in 1989, maar zijn vleugel maakt nu opnieuw een wereldtournee en doet van donderdag 18 maart t/m maandag 5 april Nederland aan.

Pianisten Hugo van Neck en Nino Gvetadze zullen in de uitzending van 22 maart de vleugel bespelen. Oud-directeur van het Concertgebouw Martijn Sanders haalde Horowitz in de jaren ‘80 naar Nederland en geeft zijn visie op Horowitz en de vleugel.

Beste doelpunt ooit
Vanavond begint bij mannenzender RTL 7 een nieuw voetbalprogramma waarin de 500 beste doelpunten ooit voorbij komen. De voetballers zelf zullen aan het woord komen, maar ook deskundigen als Johan Derksen en Wilfried Genee. Vanavond aan tafel in DWDD vier vrouwen die vertellen wat volgens hen het mooiste doelpunt ooit is: Inez Weski, Karin Bloemen, Inge de Bruin en Margriet van der Linden.

Daan
Daniel Stuyven is de Belgische zanger en frontman van Daan. Sinds de jaren 80 heeft hij in verschillende bandjes gespeeld, maar sinds 2000 is hij bezig aan een solo-carrière. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een grote ster in België, waar hij tevens vele muziek awards heeft ontvangen. Naast muzikant is hij tevens regisseur van diverse muziekvideo's, ontwerpt hij regelmatig platenhoezen en is het een waar podiumbeest. In april 2009 kwam zijn vijfde album uit genaamd 'Manhay'.
In de uitzending van 22 maart komt hij zijn single spelen.

Jan Mulder

Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht op veel onderwerpen schijnen en geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Na zijn voetballoopbaan schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Jan Mulder is jarenlang sidekick geweest in de televisieprogramma's van Barend en van Dorp, waaronder Villa BvD. Ten tijde van Talpa is hij een aantal jaar voetbalanalyticus geweest bij de uitzendingen van de Eredivisie.

Tegenwoordig schuift hij één keer in de twee weken aan bij Studio Voetbal, het voetbalpraatprogramma van de NOS.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 22 maart door de VARA. Te gast waren Karin Bloemen, Inge de Bruin, Jan Mulder, Margriet van der Linden, Hans van Baalen, Prem Radhakishun, Martijn Sanders, Barack Obama en Inez Weski. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie