Uitzending
DWDD - 25-3-2010

25-3-2010

DWDD

2267 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van de uitzending van donderdag 25 maart zijn: Willibrord Frequin, Ronald Plasterk, Peter van Straaten, Hans Dorrestijn en Ernst Daniël Smid. Muziek is er van: Do, Lange Frans en Valerius. Tafeldame is Halina Reijn.

Ronald Plasterk en Willibrord Frequin
Steeds meer mensen keren de katholieke kerk de rug toe nu er talloze schandalen rondom kindermisbruik aan het licht komen. Ook zou Paus Benedictus XVI, als kardinaal al te maken hebben gehad met een Amerikaanse priester die mogelijk jongens misbruikte. Ronald Plasterk (hij schreef zich in 2004 uit, uit zijn katholieke kerk) en Willibrord Frequin (overtuigd Katholiek) komen er in de uitzending over praten.

Peter van Straaten
Peter van Straaten is vandaag 75 jaar geworden en viert dit heugelijk feit bij DWDD. Sinds eind jaren vijftig van de vorige eeuw tekent hij voor Het Parool. De laatste tijd voor de rubriek 'Dagelijks Leven' waarin hij het burgerlijk leven treffend weet te schetsen. Tevens tekent hij voor Vrij Nederland en is ook zijn zeurkalender al jaren een feit.

Hans Dorrestijn
Hans Dorrestijn is een alleskunner: hij schrijft boeken, is cabaretier en heeft hij cd's opgenomen. Ook schrijft hij liedjes en teksten voor 'Sesamstraat'. In maart 2009 kwam een nieuwe versie uit van zijn 'Anti-hondenboek', dat eerder verscheen in 1976.

Bekende cabaretshows van Hans Dorrestijn zijn onder meer 'Bofkont', 'Dorrestijn viert oud en nieuw' en zijn laatste 'Ruïnes'.

Ernst Daniël Smid
Net als 2 februari (toen met Miss Montreal en Martin Buitenhuis) kopiëren we vandaag het Engelse tv-programma ‘Popstar to operastar’. Overzees is het een groot, maar omstreden succes. Elke week kijken er miljoenen Britten hoe een aantal popmusici zich laat omscholen tot operazanger. Vandaag is Ernst Daniël Smid de zangcoach voor Do en Lange Frans. Ze hebben al even geoefend.

Lange Frans
Lange Frans werd lange tijd in één adem genoemd met Baas B. omdat ze samen een duo vormden. Nu opereert Lange Frans enige tijd solo, al is hij wel getrouwd met voormalig amazone Daniëlle van Aalderen. Na één middag samen oefenen komt Lange Frans in de uitzending van donderdag 25 maart, net als Do, en onder begeleiding van hun gelegenheids-zangcoach Ernst Daniel Smid, opera zingen.

Do
Ooit had Do, eigenlijk heet ze Dominique van Hulst, een glansrijke tenniscarrière voor de boeg. Wegens een blessure stopte deze abrupt. Met 'Heaven' scoorde ze haar eerste grote hit. Ook buiten Nederland had ze ineens groot succes. Na slechts één dag oefenen, komt ze in de uitzending van donderdag 25 maart, onder begeleiding van Ernst Daniël Smid (net als Lange Frans) opera zingen.

Valerius
Valerius bestaat uit de broers Jesse en Kay Nambiar. Verder zitten in de band Georgy Patrick en Xander Vrienten. De naam Valerius komt simpelweg van het Valeriusplein in Amsterdam waar hun oefenruimte zich bevindt. In 2009 hadden ze dé zomerhit van Nederland met hun nummer 'She doesn't know'.

Halina Reijn
Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster én geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina studeerde aan de toneelacademie van Maastricht en verhuisde daarna naar Amsterdam. Daar speelde ze in onder meer 'Hamlet', 'Rouw Siert Electra' en 'Shopping and Fucking' en 'La voix humaine', allen van de Toneelgroep Amsterdam.

Hoewel ze tegenwoordig nog steeds op het toneel staat, is ze zich ook meer gaan toeleggen op film. Ze speelde in onder andere 'Suzy Q.', 'Zus & Zo', 'De Passievrucht' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina Reijn is tevens columniste van het vrouwenblad 'Viva' en schreef de roman 'Prinsesje Nooitgenoeg'.

In 'Zwartboek' van Paul Verhoeven speelde ze een grote rol, wat er indirect toe leidde dat ze in het Amerikaanse 'Valkyrie' één van de weinige vrouwenrollen mocht spelen. Haar beste vriendin Carice van Houten had haar aanbevolen bij Tom Cruise, de initieerder en hoofdrolspeler uit de film.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 25 maart door de VARA. Te gast waren Halina Reijn, Willibrord Frequin, Peter van Straaten, Hans Dorrestijn, Ernst Daniël Smid, Ronald Plasterk en Lange Frans. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie