Uitzending
DWDD - 25-1-2010

25-1-2010

DWDD

1813 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van 25 januari zijn: Lodewijk Asscher, Richard Krajicek en Jan Mulder. Muziek is er van Absynthe Minded en tafelheer is Jort Kelder.

Lodewijk Asscher
Volgens Lodewijk Asscher voerde de toenmalige minister Zalm, en met hem een aantal topmannen uit het bedrijfsleven, grote druk op hem uit toen hij de beursgang van Schiphol wilde tegenhouden. Hij was indertijd net begonnen als wethouder van de hoofdstad. Dit werd bekend via de Volkskrant waarin zaterdag 23 januari een voorpublicatie van zijn boek 'De ontsluierde stad' stond.

Richard Krajicek
In de uitzending van maandag 25 januari schuift de directeur van het ABN AMRO-tennistoernooi aan: Richard Krajicek. Dit jaar begint het toernooi op 8 februari 2010.
In zijn boek 'De 19 beste tennissers allertijden en de 13 meest markante spelers, volgens Richard Krajicek' beschrijft hij bijzondere spelers die hij tegenkwam tijdens zijn indrukwekkende carrière.

Richard Krajicek is een voormalig toptennisser. Tegenwoordig is hij directeur van het ATP tennis tournament in Rotterdam. Ook heeft hij zijn eigen stichting, de Krajicek Foundation, waarmee hij tracht kansarme kinderen aan het sporten te krijgen.

De grootste overwinning van Krajicek stamt uit 1996, toen hij het toernooi van Wimbledon op zijn naam wist te schrijven. Tijdens het toernooi versloeg hij onder meer Pete Sampras en MaliVai Washington. Daarnaast won hij nog 16 toernooien in het enkelspel en bereikte hij bij Roland Garros en de Australian Open eenmaal de halve finales. Zijn hoogste plaats op de ATP-ranking ooit was de vierde plaats.

Krajicek is getrouwd met voormalig topmodel Daphne Deckers en heeft twee kinderen.

Absynthe Minded
Absynthe Minded is een Belgische rockband. De mannen uit Gent wonnen op 8 januari 2010 maar liefst vier Music Industry Awards. De Belgische muziek awards waaronder een award voor beste album en beste band. Absynthe Minded bestaat uit vijf bandleden: Bert Ostyn (zang, gitaar), Renaud Ghilbert (viool, trompet, percussie), Jan Duthoy (Hammond, piano), Sergej Van Bouwel (basgitaar, contrabas) en Jakob Nachtergaele (percussie).

In de uitzending van 25 januari spelen ze hun nieuwste hitsingle 'Envoi'. Het nummer is gebaseerd op een gedicht van de Vlaamse dichter Hugo Claus en ook meteen een hommage aan hem.

Jan Mulder
Het einde van de maand is in zicht, dus het is weer tijd voor de top 5 ergernissen van Jan Mulder. Hij vertelt ons op zijn eigen 'Jan Mulderiaanse' wijze waar hij zich de afgelopen maand het meest aan geërgerd heeft.

Jort Kelder
Journalist en presentator Jort Kelder is één van de tafelheren van DWDD. Kelder ventileert graag vileine meningen over economie en politiek, en heeft een zwak voor dieren en dictators.

Jort studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en ging daarna aan de slag bij het tijdschrift Quote. Het blad brak door dankzij de Quote 500 Rijkste Nederlanders. Na de 'verkoop om de centen' van zijn blad vertrok Kelder per 1 april 2007. Vanaf dat moment werpt hij zich op zijn eigen mediabedrijf en zijn tv-carrière.

Op tv presenteerde hij ondermeer bij Net5 (Kelder & Co), AT5 (Duivels!), Talpa (NSE) en de KRO. Bij die laatste omroep brak hij door met ´Dragons' Den´en met 'Bij ons in de PC'. Via zijn bv Mediamaatjes is hij oprichter van 925 een website 'voor de betere kantoorknuppel'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 25 januari door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Jort Kelder, Lodewijk Asscher en Richard Krajicek. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie