Uitzending
DWDD - 1-2-2010

1-2-2010

DWDD

1811 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van maandag 1 februari zijn: Diederik Samson, Helma Neppérus, Fong Leng, Frans Bauer en André van Duin. Muziek is er van Caro Emerald en tafelheer is Jan Mulder.

Diederik Samsom
Diederik Samsom (PvdA) en Helma Nepperus (VVD) geven vanavond hun visie op de kwestie die climategate wordt genoemd. Het is het nieuwste schandaal rondom het onderzoek naar klimaatverandering van de VN. Het schijnt dat de rapporten van het IPPC mede zijn gebaseerd op een scriptie van een student en artikelen uit een magazine. Hoe betrouwbaar zijn deze rapporten nog?

Helma Neppérus
Helma Nepperus (VVD) en Diederik Samson geven hun visie op de kwestie die climate-gate wordt genoemd. Ze is sinds 2006 Tweede Kamerlid voor de VVD. De in Amsterdam geboren politica studeerde rechten in Leiden, waarna ze een aantal jaar voor de Belastingdienst werkte. Tegenwoordig zit ze in de Tweede Kamer en bestaat haar portefuille uit ruimtelijke ordening, water en milieu.

Fong Leng
Er verschijnen een aantal monografieën over Nederlandse modeontwerpers en designers uit het heden en verleden. Per boek wordt een vooraanstaande Nederlandse couturier uitvoerig behandeld in woord en beeld. Eén van de delen gaat over Fong Leng. Zij maakte als eerste Nederlandse ontwerper mode met een internationale uitstraling in Nederland. Tegenwoordig houdt Fong Leng zich voornamelijk bezig met binnenhuisarchitectuur en schilderkunst.

André van Duin
Carnaval staat voor de deur en dus barst ook de strijd om dé carnavalshit van het jaar weer los. Aan tafel twee kanshebbers: André van Duin met 'Ome Cor heb een drilboor' en Frans Bauer met 'Samen in een bubbelbad'.

Frans Bauer
Carnaval staat voor de deur en dus barst ook de strijd om dé carnavalshit van het jaar weer los. Aan tafel twee kanshebbers: Frans Bauer met 'Samen in een bubbelbad' en André van Duin met 'Ome Cor heb een drilboor'.

Caro Emerald
Caroline van der Leeuw is Caro Emeralds echte naam. Haar nieuwe album 'Deleted Scenes From the Cutting Room Floor' kwam uit op 29 januari, waar onder andere haar hitsingle 'A Night Like This' op staat. Deze single werd ook al gebruikt voor een campagne voor Martini en in de uitzending van 1 februari speelt ze hem in de uitzending.

Jan Mulder
Jan Mulder is een graag geziene DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht op veel onderwerpen schijnen.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Na zijn voetballoopbaan, schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Jan Mulder is jarenlang sidekick geweest van Barend en van Dorp in hun televisieprogramma's, waaronder Villa BvD. Ten tijde van Talpa is hij een aantal jaar voetbalanalyticus geweest bij de uitzendingen van de Eredivisie.

Tegenwoordig schuift hij één keer in de twee weken aan bij Studio Voetbal, het voetbalpraatprogramma van de NOS.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 1 februari door de VARA. Te gast waren André van Duin, Diederik Samsom, Fong Leng, Frans Bauer, Helma Neppérus, Jan Mulder en Caro Emerald. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie