Uitzending
DWDD - 28-1-2010

28-1-2010

DWDD

2199 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van donderdag 28 januari zijn: Prem Radhakishun, Erik van Looy, Sam de Graeve en Gerrit Komrij. Muziek is er van Symon en tafelheer is Giel Beelen.

Prem Radhakishun
Vandaag hield president Barack Obama zijn State of the Union. We nemen met Prem Radhakishun door wat er is gezegd.

Gerrit Komrij
Vandaag 28 januari is het Nationale Gedichtendag. Woensdag 27 januari is in een uitverkochte Stadsschouwburg in Amsterdam de winnaar van de (sinds dit jaar uitgeschreven) Turing Nationale gedichtenwedstrijd bekend gemaakt. De winnende dichter is Gerwin van der Werf. Hij heeft, naast de eer, ook een geldprijs gewonnen. Gerrit Komrij en Gerwin van der Werf zijn te gast.

Erik van Looy
Erik van Looy komt in de uitzending van 28 januari samen met eindredacteur Sam de Graeve praten over de uitslag van de Vlaamse quiz 'De Slimste Mens ter Wereld'. Erik van Looy is tv-presentator. Daarnaast is hij de regisseur van films als 'De Zaak Alzheimer', 'Ad Fundum' en 'Loft'. Humo riep Van Looy, die bekend staat om zijn ironische humor, in 2005 uit tot 'Man van het Jaar' van 2004.

Sam de Graeve
Sam de Graeve komt in de uitzending van 28 januari samen met Erik van Looy praten over de Vlaamse quiz waarvan hij eindredacteur is 'De Slimste Mens ter Wereld'. Het programma trekt al twee seizoenen lang hoge kijkcijfers en is in België een waar begrip.

Symon
Simon Binkenborn is de zanger van de band Symon. Hij omschrijft zijn muziek zelf als volgt: "Phoenix ontmoet Bob Dylan en gaat vreemd met Bloc Party." Vandaag speelt de band 'Cut me loose'.

Giel Beelen
Giel Beelen is één van de regelmatig terugkerende tafelheren bij DWDD, waar hij bovendien altijd wat van de nieuwste muziek laat horen. Giel is radio-DJ bij 3FM, waar hij het ochtendprogramma 'Giel' presenteert.

Giel had de radio al vroeg in de gaten. Al vanaf zijn achtste levensjaar wilde hij bij de radio en die droom werd al drie jaar later verwezenlijkt als hij bij de lokale radiozender aan de slag mag. Via New Dance Radio belandt Giel in de nacht van Radio 3FM. Daar presenteert hij programma's als 'Beelen voor je Bek', 'De Dopeshow', 'Nachtegiel', 'De Feestcommissie' en 'Giel Hier'.

Behalve het ochtendprogramma 'Giel' presenteert hij op vrijdag- en zaterdagnacht 'Nachtegiel'. Ook is hij geregeld op televisie te zien: hij presenteert Pinkpop en Bevrijdingspop. Hij heeft al een aantal jaar - net als in 2009 - in het Glazen Huis gezeten, waar hij samen met twee andere DJ's non-stop platen draaide om geld in te zamelen voor goede doelen.

In deze uitzending van DWDD waren Gerrit Komrij, Giel Beelen, Prem Radhakishun en Simon Binkenborn te gast. Door Simon Binkenborn werd er opgetreden in deze uitzending van DWDD. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 28 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!