Uitzending
DWDD - 26-1-2010

26-1-2010

DWDD

2270 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van 26 januari zijn: Camiel Eurlings, Cécile Narinx, het Nederlands bobsleeteam. Muziek is er van Jenny Lane en tafeldame is Paulien Cornelisse.

Camiel Eurlings
Minister Camiel Eurlings haalde vrijdag de woede van de Tweede Kamer op de hals door te zeggen dat de kilometerheffing er niet komt als de ANBW tegen is. Volgens critici legde hij daarmee het lot in de handen van een belangenorganisatie en heeft hij daarmee de kamer buiten spel gezet. Vandaag komt Camiel Eurlings er - vers uit het vragenuur in de Tweede Kamer - bij DWDD over praten.
Camiel Eurlings is sinds de verkiezingen van 2006 minister van Verkeer en Waterstaat. Hij is lid van het CDA, waar hij wordt beschouwd als de ‘coming man’.

Eurlings studeerde Bedrijfseconomie en Marketing in Eindhoven, in 1998 studeerde hij af. Op dit moment was hij al politiek actief: als gemeenteraadslid in Valkenburg. Van 2004 tot 2007 zat hij in het Europees Parlement, als voorzitter van de CDA-fractie.

Cécile Narinx
In de uitzending van dinsdag 26 januari komt Cécile Narinx, hoofdredactrice van ELLE, praten over de stijgende invloed van modebloggers, zoals de 13-jarige Tavi en Bryan Boy.
Cécile Narinx is hoofdredactrice van 's lands meest toonaangevende en 's werelds grootste modeblad ELLE. Tijdens en na haar studie aan de School voor Journalistiek en de Universiteit van Utrecht schreef Cécile Narinx voor 'Dagblad de Limburger', 'Viva', 'Santé' en 'Nieuwe Revu'. Tien jaar geleden startte ze als redacteur bij ELLE. Cécile Narinx wordt ook wel de Nederlandse Anna Wintour genoemd. Anna Wintour is de Amerikaanse hoofdredactrice van het modeblad Vogue.

Jenny Lane
Sinds de release van haar debuutalbum 'Monsters' gaat het geweldig met de Nederlandse soul-zangeres. Speelde ze vorige week nog de sterren van de hemel op het Eurosonic (en Noorderslag) festival in Groningen, vanmiddag is ze te gast bij 3FM en binnenkort staat ze in het voorprogramma van Joss Stone. Maar vanavond is ze te zien bij De Wereld Draait Door!
Jenny Lane is al jaren het slechtst bewaarde geheim van de Nederlandse soulscene. Haar stem is zo ongehoord wendbaar – niemand is beter in ad-lib zingen – dat ze moeiteloos met de grote Amerikaanse soulsterren is te vergelijken. Niet geheel toevallig won ze vorig jaar een prestigieuze talentenjacht in het Apollo Theatre in New York met het nummer 'And I am telling'.
Het Nederlands bobsleeteam
Aan de vooravond van de Winterspelen in Vancouver staat het Nederlandse mannen bobsleeteam er zeer goed voor. Voor het eerst in de historie van deze sport, heeft het Nederlandse team in aanloop naar de Spelen, bij de Worldcups, al twee keer het podium behaald in zowel de twee- als viermansbob. Hoe kan het dat de Nederlandse bobsleeërs - vrijwel uit het niets - belangrijke grootmachten in de bobsleesport kunnen verslaan?

Paulien Cornelisse
Paulien Cornelisse is geregeld tafeldame. Ze schreef een bestseller met als titel 'Taal is zeg maar echt mijn ding'. Ze is columnist en maakte voor de NRC een restaurantrubriek. Ook deed ze aan stand-up comedy en vormde ze ooit een cabaretduo met Irene van der Aart, genaamd 'Rots'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 26 januari door de VARA. Te gast waren Camiel Eurlings, Cécile Narinx en Paulien Cornelisse. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie