Uitzending
DWDD - 14-1-2010

14-1-2010

DWDD

2972 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten van de uitzending van 14 januari zijn: Irene Schreuder, Ans Markus, Emily Bouwman, Theodore van Houten, Maike Meijer en Margôt Ros. Muziek is er van de winnaar van de VPRO/Edgar Boy prijs en tafelheer is Prem Radhakishun.

Irene Schreuder, Ans Markus, Emily Bouwman
Vandaag is één van Nederlands grootste kledingontwerpers Edgar Vos overleden. We spreken er over met drie van zijn bewonderaars. Namelijk met goede vriendin Irene Schreuder, kunstenaar Ans Markus en Emilie Bouwman die tal van modeshows met hem organiseerde.

Theodore van Houten
Theodore van Houten is een Nederlands-Brits schrijver, journalist, musicoloog, vertaler, producent, programmamaker en vader van actrices Carice en Jelka van Houten. Zaterdag 16 januari wordt in het Muziekgebouw aan ’t IJ de stomme film ‘Piccadilly’ (1929) met live muziek (zoals dat vroeger ook ging). uitgevoerd. Theodore van Houten doet de concertinleiding

Hij Studeerde sociaal-cultureel werk, muziekwetenschappen en kunstgeschiedenis in Amsterdam. Zijn artikel over Edward Elgar's 'enigma', verbonden aan de Enigma Variations, verscheen in 1976 in Music Review en werd wereldberoemd. Hij werkte bij Het Gelders Orkest, De Rotterdamse Kunststichting en bij het Brabants Orkest. Hij maakte een specialisme van de muziek van de zwijgende cinema en schreef daar een studie over: Silent Cinema Music (1992).

Maike Meijer
Maike Meijer komt samen met Margôt Ros praten over het tweede seizoen van de televisieserie Toren C. Ze studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Ze speelde bij toneelgezelschappen als de Paardenkathedraal, Carver en het Nationale Toneel en ze schreef toneelstukken. Ze presenteerde het televisieprogramma Living Stone (VARA) en had een rol in de politieserie Luifel en Luifel (SBS 6). Ook maakte ze deel uit van Radio Bergeijk (VPRO).

Margôt Ros
Margôt Ros komt samen met Maike Meijer praten over het tweede seizoen van de televisieserie Toren C. Ze studeerde aan de Academie voor kleinkunst in Amsterdam. Ze speelde in Onder Mannen bij het Noord Nederlands Toneel en maakte ook Onder Vrouwen, samen met Bodil de la Parra en Wimmie Wilhelm. Het tweede deel van deze cabareteske en muzikale voorstelling over mannen is dit najaar te zien. Ook maakte ze voorstellingen bij Orkater, regisseerde cabaretiers en speelde eveneens in Radio Bergeijk.

VPRO/Boy Edgar prijs
De winnaar van de VPRO/Boy Edgar Prijs zal vanavond optreden. Het blijft nog een verrassing wie hem dit jaar wint. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een instrumentalist, componist, arrangeur of orkestleider op het gebied van de jazz en geïmproviseerde muziek.Recente winnaars van de VPRO/Boy Edgar Prijs zijn Benjamin Herman (2006), Bert van den Brink (2007), Pierre Courbois (2008) & Ernst Glerum (2009).

Prem Radhakishun
Prem Radhakishun is advocaat en programmamaker. In 2009 was hij op tv te zien met ‘De School van Prem’. In het verleden presenteerde hij onder meer ‘Premtime’.

Hij werd geboren in Suriname, maar kwam na de ‘Decembermoorden’ naar Nederland. Hij studeerde rechten aan de VU en werd in 1990 beëdigd als advocaat. Al tijdens zijn studie was hij journalistiek actief. Zo heeft hij gewerkt voor BNR Nieuwsradio en het Parool. In 2003 volgde Premtime.

In januari 2010 begint de nieuwe zesdelige serie 'De Herkansing' waarin Prem zich inzet voor tieners.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 14 januari door de VARA. Te gast waren Ans Markus, Maike Meijer, Margôt Ros, Prem Radhakishun en Theodore van Houten. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie