Uitzending
DWDD - 21-1-2010

21-1-2010

DWDD

3049 x bekeken | 1 reacties
9
Donderdag 21 januari zijn in de Haïti-special te gast: Bert Koenders, Giel Beelen, Nico Dijkshoorn, Marc-Marie Huijbregts, Michiel Borstlap, Eric Vaarzon Morel, een mystery guest én mensen die 100 euro per persoon hebben betaald voor een halve minuut zendtijd in DWDD!

Bert Koenders
Sinds februari 2007 is Bert Koenders minister van Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet Balkenende. In de speciale uitzending van DWDD die geheel in het teken staat van Haïti van donderdag 21 januari is Bert Koenders te gast.

In de uitzending van woensdag 16 december was minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking te gast om te praten over de Klimaattop in Kopenhagen.

Marc-Marie Huijbregts
Met zijn spontane, onnavolgbare humor is Marc-Marie Huijbregts een vaste tafelheer voor de vrijdagavond! Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn optredens in ‘Dit Was het Nieuws’. Het tv-programma ‘Wie is de Mol?’, de film ‘Alles is Liefde’ en de tv-serie ‘Het Schaep met de Vijf Pooten’ volgden.

Op 13 februari 2009 onthulde Marc-Marie dat hij kaal was en al tien jaar een pruik droeg!

Giel Beelen
Giel Beelen is één van de regelmatig terugkerende tafelheren bij DWDD, waar hij bovendien altijd wat van de nieuwste muziek laat horen. Giel is radio-DJ bij 3FM, waar hij het ochtendprogramma 'Giel' presenteert.

Giel had de radio al vroeg in de gaten. Al vanaf zijn achtste levensjaar wilde hij bij de radio en die droom werd al drie jaar later verwezenlijkt als hij bij de lokale radiozender aan de slag mag. Via New Dance Radio belandt Giel in de nacht van Radio 3FM. Daar presenteert hij programma's als 'Beelen voor je Bek', 'De Dopeshow', 'Nachtegiel', 'De Feestcommissie' en 'Giel Hier'.

Behalve het ochtendprogramma 'Giel' presenteert hij op vrijdag- en zaterdagnacht 'Nachtegiel'. Ook is hij geregeld op televisie te zien: hij presenteert Pinkpop en Bevrijdingspop. Hij heeft al een aantal jaar - net als in 2009 - in het Glazen Huis gezeten, waar hij samen met twee andere DJ's non-stop platen draaide om geld in te zamelen voor goede doelen.

Michiel Borstlap
Michiel Borstlap was ten tijde van de ramp in Washington. Hij woonde de toespraak van Clinton, Bush en Obama bij. Hij is in een taxi gesprongen en heeft bij het Witte huis voor de hekken naar de toespraak staan luisteren. Daarna is hij naar een jazzclub gegaan om zich op een piano uit te leven.

Eric Vaarzon Morel
Eric Vaarzon Morel heeft de ramp in Haïti gevolgd. Hij is - net als velen - zeer aangegrepen door de beelden die hij zag. Hij komt in de speciale DWDD uitzending spelen.

Al sinds zijn tienerjaren kreeg Eric Vaarzon Morel gitaarles in onder andere Frankrijk en Spanje. In de jaren '80 tourde hij met de Zwitserse groep 'Flamencos' door Europa. In Nederland werkte hij mee aan verschillende theaterproducties en speelfilms, zoals 'Leef!' en 'Het Schnitzelparadijs'.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door en daarom ook te gast in de speciale DWDD uitzending van donderdag 21 januari ten bate van Haïti. Verder is hij elke woensdag te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties: sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten,die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Behalve bij DWDD is Nico Dijkshoorn ook te lezen in de Pers, op nu.nl en vi.nl, JFK, Draadstaal en Dit was het nieuws.

In deze uitzending van DWDD waren Nico Dijkshoorn, Marc-Marie Huijbregts, Bert Koenders, Giel Beelen, Michiel Borstlap en Eric Vaarzon Morel te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 21 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie