Uitzending
DWDD - 27-1-2010

27-1-2010

DWDD

2862 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van woensdag 27 januari zijn: Willem van Middelkoop, André van Duin, Alexander Klöpping, Stien Kaiser, Ans Schut, Carry Geijsen en Nico Dijkshoorn. Muziek is er van All Missing Pieces en tafeldame is Yvon Jaspers.

Willem Middelkoop
Voormalig beurshandelaar Willem Middelkoop is in de uitzending van woensdag 27 januari te gast om te praten over de Nederlandse film Win/Win. De film draait op het Internationale Filmfestival in Rotterdam en gaat over Ivan, die als manusje-van-alles bij een investeringsbank aan de Amsterdamse Zuidas werkt. Ook zijn er rollen weggelegd voor: Oscar van Rompay, Halina Reijn, Leon Voorberg en Hans Kesting.

Regisseur is Jaap van Heusden.

Carry Geijsen, Ans Schut en Stien Kaiser
Stien Kaiser, Ans Schut en Carry Geijsen waren in hun tijd grote namen in de schaatswereld. Carry Geijsen won als eerste Nederlandse vrouw een gouden medaille op de Olympische Spelen (Grenoble 1968). Ans Schut won ook goud op de winterspelen in 1968 in Grenoble en tevens enkele plakken op diverse WK's. Stien Kaiser won tweemaal goud (in 1967 en 1968) op een Wereldkampioenschap. We blikken met hen terug en kijken vooruit naar de Olympische Winterspelen in Vancouver.

All Missing Pieces
All Missing Pieces is een Nederlandse band van drie jonge broers. De Hagenezen zijn pas 13, 15 en 17 jaar oud, maar zijn al sinds 2007 aan de weg aan het timmeren. De broers Quinten, Camiel en Wrister hebben het publiek even laten wachten, maar het debutalbum van All Missing Pieces komt uit in maart en gaat 'Virtue.Mine.Honour' heten. Onlangs speelde ze nog op het Eurosonic (en Noorderslag) festival in Groningen, maar vanavond spelen zij hier samen met hun vriend Thomas hun nieuwste single 'Infinity'.

André van Duin
André van Duin en Apple. Misschien op het eerste ogenblik geen voor de hand liggende combinatie, maar van Duin is een die-hard apple-fan. Hij bezit zelf al ruim 10 jaar een iMac en kijkt met spanning uit naar deze wereldwijde 'Apple-dag'.

André van Duin is komiek, tv-presentator en acteur. Zijn bekendste programma's waren 'Wie ben ik?' en 'De Dik Voormekaar Show' uit de jaren '70, die vanaf februari 2009 weer te zien is op de Nederlandse televisie.

Daarnaast staat Van Duin bekend om zijn persiflages en typetjes. Ook heeft hij een aantal grote hits gehad, zoals 'Het Pizzalied (Effe Wachte)' en 'Er staat een paard in de gang'.

Alexander Klöpping
Alexander Klöpping komt in de uitzending van woensdag 27 januari praten over het nieuwste Apple product dat vanavond om 19:00 uur door Steve Jobs (Apple) aan de wereld wordt gepresenteerd. Het bedrijf heeft weer een ware hype weten te creëren. Alle Apple fans kijken reikhalzend uit naar de iTablet,of iSlate! De naam is pas bekend na de persconferentie.

Alexander Klöpping is entrepeneur. Hij is een ware Apple adept. Hij vergelijkt het Apple event - dat vandaag door Steve Jobs (Apple) wordt gepresenteerd - met een zeer belangrijke voetbalwedstrijd. Hij wil van tevoren geen uitslagen weten. Het liefst wil hij er om 19:00 uur helemaal voor gaan zitten. Volgens hem gaat de tablet de uitgeverijwereld en zelfs de journalistiek veranderen!

Yvon Jaspers
Yvon Jaspers is presentatrice van onder meer de kijkcijferhit 'Boer zoekt vrouw'. Dit programma was in het seizoen van 2009 weer een daverend succes.

In het verleden presenteerde ze 'Het Klokhuis' en 'Wonderen Bestaan', maar van huis uit is Yvon actrice. Zo speelde ze in 'Rozengeur en Wodka Lime'. Ook was ze de mol in 'Wie is...de Mol?' in 2005. Het derde seizoen van - 'Over mijn lijk' van BNN - in het tv-seizoen 2009/2010 zal door Yvon worden gepresenteerd.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door en daarom ook te gast in de speciale DWDD uitzending van donderdag 21 januari ten bate van Haïti. Verder is hij elke woensdag te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties: sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Behalve bij DWDD is Nico Dijkshoorn ook te lezen in de Pers, op nu.nl en vi.nl, JFK, Draadstaal en Dit was het nieuws.

In deze uitzending van DWDD waren Nico Dijkshoorn, Yvon Jaspers, Willem Middelkoop, Ans Schut, André van Duin en Alexander Klöpping te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 27 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie